Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Fiat Pandina (+video)

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Fiat Pandina (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Fiat Pandina (+video)

ΝΕΑ

Το αειθαλές Fiat Panda αποκτά ένα πιο χαριτωμένο αμάξωμα, πιο σύγχρονες τεχνολογίες και το ιταλικό υποκοριστικό στο όνομά του. Και συνεχίζει ακάθεκτο τουλάχιστον μέχρι το 2027.

Advertisement
Advertisement

Από το 1980 που παρυσιάστηκε η πρώτη και ανεπανάληπτη γενιά του, το Panda συνέδεσε όσο κανένα άλλο αυτοκίνητο με την σύγχρονη εποχή της Fiat αλλά και ολόκληρης της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε αυτά τα 44 χρόνια που κυκλοφορεί έχουν πωληθεί πάνω από 8 εκατομμύρια Panda.

Στη νέα του γενιά που παρουσιάστηκε στην Ιταλία, απέκτησε πλέον το όνομα Pandina, ένα υποκοριστικό πολύ συνηθισμένο στην γλώσσα των Ιταλών.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά το μοντέλο διατηρεί τις βασικές του γραμμές του γνωστού μας Panda, με αρκετές επεμβάσεις σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, και λεπτομέρειες που το κάνουν ακόμα πιο μοντέρνο και νεανικό.

Η διχρωμία με την οροφή προσθέτει ένα έξτρα ακόμα στοιχείο στην αισθητική ανανέωση του μοντέλου μαζί με κάποια σχέδια σε νέες ζάντες.

Υπάρχει ένας νέος πίνακας οργάνων, με ψηφιακές ενδείξεις και πολλές πληροφορίες. Νέο είναι και το σύστημα infotainment με όλες τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και δυνατότητες διασύνδεσης. Νέας σχεδίασης είναι και το τιμόνι καθώς ενώ παρέχονται και νέες επιλογές σε διάκοσμο και επενδύσεις για τα καθίσματα.

Advertisement

Η εταιρεία έδωσε μεγάλη έμφαση στον εμπλουτισμό του μοντέλου με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού αλλά και ευκολίες για να γίνει ακόμα πιο ευχάριστο στην κίνηση στην πόλη.

Δύο εξοπλισμοί, πέντε χρώματα. Το hybrid θα βγει τον Ιούνιο και θα πωλείται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, και θα είναι το πιο μικρό πεντάθυρο αυτοκίνητο του γκρουπ Stellantis.

Advertisement

Το αυτοκίνητο θα εξακολουθήσει να παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Pomigliano d’Arco, στην Ιταλία, τουλάχιστον μέχρι το 2027, όπου έχουν γίνει και μεγάλες επενδύσεις ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει το Panda στην Ιταλία και όχι μόνο.

Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για ένα εκτεταμένο facelift, καθώς η εταιρία δείχνει να εμπιστεύεται το υπάρχον Panda στη μορφή που έχει, όντας ένα αρκετά επικερδές μοντέλο για την Fiat αλλά και το γκρουπ Stellantis, χάρη στο μικρό κόστος παραγωγής που παρουσιάζει.

Όσο για την αναμενόμενη ηλεκτρική έκδοση, αυτή θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέχρι τα τέλη της χρονιάς και θα υπάρχει στην αγορά μαζί με το υπάρχον Pandina με τους θερμικούς κινητήρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι το νέο Fiat Panda
Συλλεκτική έκδοση για το Abarth 695
Ωδή στο 500αράκι με την σπέσιαλ έκδοση Collezione 1957!