Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό: Στον Όμιλο Βασιλάκη οι Fiat, Alfa Romeo και Jeep

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οριστικό: Στον Όμιλο Βασιλάκη οι Fiat, Alfa Romeo και Jeep

ΝΕΑ

Οριστικό: Στον Όμιλο Βασιλάκη οι Fiat, Alfa Romeo και Jeep

ΝΕΑ

Υπερδύναμη στο χώρο του αυτοκινήτου γίνεται ο Όμιλος Βασιλάκη μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Στο παιχνίδι και ξένος «παίχτης»… Αποκαλύψεις από το Newsauto.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα ακόμα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προχώρησε τη Δευτέρα το Newsauto και η στήλη «Τα Νέα της Πιάτσας» κάνοντας γνωστό πως οι μάρκες Alfa Romeo, Fiat και Jeep «μετακομίζουν» στον Όμιλο Βασιλάκη. Αυτό σημαίνει πως η εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων όπως και ανταλλακτικών θα γίνεται από την εν λόγω εταιρεία, πολύ σύντομα.

Πρόκειται για μία συμφωνία που οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περισσότερο από ένα χρόνο. Αρκετές εταιρείες του χώρου είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τις μάρκες, το παρασκηνιακό παιχνίδι όμως ήταν μεγάλο μέχρι να κλείσει η συμφωνία. Τελικά το deal ολοκληρώθηκε, οι τρεις μάρκες πηγαίνουν κάτω από την «ομπρέλα» του Ομίλου Βασιλάκη και ο χάρτης του αυτοκινήτου στην Ελλάδα αλλάζει για άλλη μία φορά.

Και ξένος όμιλος στο deal

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πλειοψηφικό πακέτο (51%) των τριών εταιρειών (Alfa Romeo, Fiat και Jeep) θα περάσει στον όμιλο Βασιλάκη, ο οποίος θα έχει και την διαχείριση.

Να σημειώσουμε πως στο… παιχνίδι βρίσκεται και ξένος Όμιλος με έδρα εκτός Ευρώπης και μεγάλη δραστηριότητα στο εξωτερικό και στον τομέα του αυτοκινήτου.

Advertisement

 

Επτά μάρκες στο σύνολο – 25% μερίδιο…

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Όμιλος Βασιλάκη θα εισάγει και διανέμει όχι μόνο τις τρεις μάρκες αλλά και τις υπάρχουσες που έχει κάτω από την ομπρέλα του. Συγκεκριμένα τις, SEAT, Cupra όπως και τις Hyundai, KIA που απέκτησε πριν από λίγα χρόνια.

Advertisement

Στο σύνολο τους όλες οι μάρκες αγγίζουν σχεδόν το 25% του συνόλου της αγοράς, γεγονός που καθιστούν τον Όμιλο υπερδύναμη στο χώρο του αυτοκινήτου. Αν προσθέσουμε και άλλες εταιρείες όπως η Βελμάρ που πρωταγωνιστεί στη λιανική και τα μεταχειρισμένα αλλά και την Hertz στον τομέα leasing–Rent a Car, αντιλαμβανόμαστε και τα μεγέθη…

Απέσυρε το ενδιαφέρον για τη… Mercedes

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας (τυπική υπόθεση) που είναι θέμα ίσως και… ωρών σημαίνει πως ο Όμιλος Βασιλάκη αποσύρει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της εισαγωγικής εταιρείας Mercedes για την οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Μένει η… ανακοίνωση

Advertisement

Αυτό που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ του Newsauto.

Μερίδια αγοράς στην Ελλάδα*
Hyundai 9,3%
KIA 5,6%
FIAT 3,7%
JEEP 2,4%
SEAT 1%
CUPRA 0,5%
Alfa Romeo 0,1%
*στοιχεία ΣΕΑΑ (Ιαν-Μάϊου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο πρώτο Cupra Garage στην Ελλάδα
Τα εφιαλτικά σενάρια για το πετρέλαιο
Δοκιμή: Ferrari 296 GTB