Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Skoda Octavia!

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα Skoda Octavia!

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Skoda Octavia!

ΝΕΑ

Με πιο μοντέρνο αμάξωμα, πιο πολυτελές σαλόνι και με ακόμα πιο πλήρες εξοπλιστικό πακέτο, η νέα Octavia έρχεται να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία της στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πίσω της μια πορεία που συνδυάστηκε όχι μόνο με την αναγέννηση της μάρκας αλλά και πάνω από 7 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1996 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, η Octavia είναι αναμφίβολα το πιο εμβληματικό όχημα της Skoda στην σύγχρονη εποχή της.

Θέλοντας να διατηρήσει το μοντέλο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και κόντρα στην κυριαρχία των SUV, η Skoda προχωρά σε μία εκ βάθρων ανανέωση της τέταρτης γενιάς της Octavia, ανανεώνοντας την εμφάνισή της και προχωρώντας σε μία επικαιροποίηση σε εξοπλισμό και στα premium ποιοτικά χαρακτηριστικά του μοντέλου της.

Σχεδιαστικά έχει κρατηθεί η βασική φιλοσοφία του αμαξώματος και οι αναλογίες των όγκων του, με τις επεμβάσεις να είναι στα σημεία, στη μάσκα και στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Εμπρός υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED Matrix ενώ διαφορετικής σχεδίασης είναι και η μάσκα με πιο μοντέρνα και δυναμικά χαρακτηριστικά.

Το πίσω μέρος έχουμε πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, το νέο λογότυπο της εταιρίας και μία διαφορετική διαμόρφωση του προφυλακτήρα ώστε να δημιουργεί μια πιο σπορ εντύπωση.

Advertisement

Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, όπου υπάρχουν νέα και πιο premium υλικά, ιδίως στις πιο ακριβές εκδόσεις.

Μια νέα οθόνη αφής infotainment 13,0 ιντσών διατίθεται ως έξτρα εξοπλισμός, ενώ το σύστημα διαθέτει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ChatGTP που ενσωματώνεται στην φωνητική βοηθό.

Advertisement

Η οθόνη δέκα ιντσών είναι πλέον στάνταρ, ενώ η αναβαθμισμένη Octavia διαθέτει επίσης στάνταρ αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών και βελτιωμένο σύστημα κλειδώματος χωρίς κλειδί Kessy.

Η νέα Octavia θα διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού: Essence, Selection, Sportline και RS. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ένα εσωτερικό σε μία από τις εννέα εκδόσεις Design Selection. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής εργονομικών καθισμάτων με πιστοποίηση AGR και λειτουργία μασάζ.

Advertisement

Η αναβαθμισμένη Octavia έχει εξοπλιστεί με νέα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας. Το νέο Intelligent Park Assist και το Remote Park Assist διευκολύνουντο παρκάρισμα, ενώ η ασφάλεια, ειδικά σε μακρινά ταξίδια, ενισχύεται από ένα νέο σύστημα αξιολόγησης της κόπωσης του οδηγού.

Οι επιλογές για τη φόρτιση των συσκευών έχουν επίσης αναβαθμιστεί, με το νέο “Phone Box” να παρέχει ασύρματη φόρτιση έως και 15W ενώ οι συνδέσεις USB-C αποδίδουν πλέον 45W, τριπλάσια από ό,τι παρέχουν στο απερχόμενο Octavia.

Η Skoda έχει δώσει έμφαση στη χρήση βιώσιμων υλικών στη νέα Octavia ενώ τα υφασμάτινα καθίσματα που περιλαμβάνονται στο εσωτερικό των εκδόσεων Lodge και Sportline είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένες ίνες.

Κάτω από το καπό, η ανανεωμένη Octavia εφοδιάζεται με πέντε κινητήρια σύνολα, με την είδηση να προκύπτει από την κατάργηση του κινητήρα του 1 λίτρου (και της έκδοσης diesel στο RS).

Η βασική επιλογή είναι ο κινητήρας 1.5 TSI των 116 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο DSG επτά ταχυτήτων. Υπάρχει επίσης μια έκδοση 150 ίππους αυτής της μονάδας ισχύος, ενώ η έκδοση με το κιβώτιο DSG είναι πάντα mild-hybrid.

Πιο ψηλά στη γκάμα βρίσκονται οι δίλιτροι κινητήρες: για την τετρακίνητη έκδοση θα διατίθεται ο κινητήρας 2.0 TSI με 204 ίππους και αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κορυφαία έκδοση RS με κιβώτιο DSG αποδίδει 265 ίππους.

Διατίθενται επίσης δύο κινητήρες diesel 2.0 TDI: η έκδοση 115 ίππων διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και η έκδοση 150 ίππων το DSG των επτά σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τεχνητή Νοημοσύνη: Ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο για να πάρεις;
Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Skoda Octavia
Ποιά μοντέλα είναι πρώτα στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων;