Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-Benz EQT «Marco Polo»

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-Benz EQT «Marco Polo»

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes-Benz EQT «Marco Polo»

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την EQT «Marco Polo», δηλαδή την έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού βαν μοντέλου της, η οποία απευθύνεται στους λάτρεις των εκδρομών στη φύση και του κάμπινγκ.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes-Benz EQT παρουσιάστηκε εντός της χρονιάς και αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή τής T-Class.

Πλέον, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε και την έκδοση «Marco Polo Module» η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αγορά εντός των επόμενων μηνών και απευθύνεται σε όσους περνούν συχνά τον χρόνο τους κάνοντας εκδρομές.

Advertisement
Advertisement

Αυτή θα διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για την καθημερινότητα στη φύση, το εσωτερικό της μετατρέπεται σε κρεβάτι (μήκος δύο μέτρων και πλάτους 1,15 μέτρων), ενώ υπάρχει η δυνατότητα της επεκτεινόμενης οροφής για μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος. Αυτή θα διαθέτει ηλιακά πάνελς, ενώ στον χώρο που δημιουργείται μπορεί να υπάρξει ακόμα ένα κρεβάτι μήκους 1,97 μέτρων και πλάτους 97 εκατοστών.

Εκτός αυτών, η EQT «Marco Polo» θα διατίθεται προαιρετικά με κουζίνα για την προετοιμασία φαγητού, τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα κ.λπ. καθώς και ψυγείο χωρητικότητας 16 λίτρων.

Advertisement

Ο κ. Klaus Rehkugler, επικεφαλής Πωλήσεων στο Τμήμα Βαν της Mercedes-Benz, δήλωσε για την EQT: «Για εμάς, το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση, ανεξαρτήτως του μεγέθους ή του σκοπού ενός βαν. Η πιο πρόσφατη απόδειξη αυτής της στρατηγικής μας είναι η καινούργια EQTΜε την έκδοση “Marco Polo Module” έχουμε μια βασική, απλή λύση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος για κάμπινγκ η οποία θα είναι διαθέσιμη στο προσεχές μέλλον».

Θυμίζουμε ότι η EQT (ως μοντέλο) μοιράζεται την ίδια βάση με τα Renault Kangoo E-Tech, Nissan Townstar EV και Opel Combo-e Life.

Advertisement

Διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του οχήματος, η πραγματική ενεργειακή χωρητικότητά τους είναι 45 kWh και δίνουν μια μέγιστη θεωρητική αυτονομία περίπου 280 km. Η φόρτισή τους μπορεί να γίνει και σε παροχή 80 kW.

Η EQT θα διατίθεται αρχικά στην κανονική εκδοχή της αναφορικά  με τις διαστάσεις της, τόσο για την επιβατική όσο και για την επαγγελματική εκδοχή της. Αυτό σημαίνει ότι το μήκος της είναι 4.498 χλστμ., το πλάτος της 1.859 χλστμ. και το ύψος της 1.819 χλστμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes EQS 580 4Matic
Mercedes-Benz: To test και η «τούμπα» του Δημοσιογράφου τα άλλαξε όλα
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes EQG (+video)