Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου Jeep Wrangler

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου Jeep Wrangler

ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου Jeep Wrangler

ΝΕΑ

H Jeep αποκάλυψε επίσημα την 4η γενιά του σκληροτράχηλου Wrangler, το οποίο είναι πιο ελαφρύ και με περισσότερα στοιχεία τεχνολογίας από πριν, ενώ για πρώτη φορά θα έχει στη γκάμα του και 2λιτρο turbo κινητήρα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Jeep Wrangler παρουσιάστηκε επίσημα το βράδυ κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, ως συνέχεια της online αποκάλυψης των πρώτων φωτογραφιών του, αλλά και του εσωτερικού του νωρίτερα μέσα στο μήνα. Το λανσάρισμά του στις αγορές αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2018.

Το νέο σκληροτράχηλο μοντέλο της Jeep βασίζεται και πάλι σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας, διαθέτει όμως μια εντελώς νέα ανάρτηση, αλλά και τμήματα του αμαξώματος από αλουμίνιο, τα οποία του επιτρέπουν να μειώσει το βάρος του έως και κατά 90 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο Wrangler, ενώ παράλληλα έχει βελτιώσει και την ακαμψία του.

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο των κινητήρων, η Jeep προσθέτει στο Wrangler τον μικρότερο κινητήρα της ιστορίας του, το 2λιτρο turbo τετρακύλινδρο μοτέρ βενζίνης, το οποίο αποδίδει 268 ίππους ισχύος και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ένα «ήπιο» υβριδικό σύστημα με ηλεκτρική παροχή 48-volt, για να μειώσει κατανάλωση και ρύπους και να βελτιώσει την απόδοση του κινητήρα. Παράλληλα, θα προσφερθεί αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Η ισχυρότερη επιλογή της γκάμας θα είναι ο 3,6 λίτρων V6 Pentastar κινητήρας βενζίνης με 285 ίππους και 352 Nm ροπής, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 8άρι αυτόματο. Η Jeep ανακοινώνει ότι ο κινητήρας αυτός είναι πιο οικονομικός σε κατανάλωση, αφού π.χ. στο 4θυρο νέο Wrangler Unlimited προσφέρει κατανάλωση 10,3 λτ./100 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο, από 11,8 λτ./100 χλμ. στο προηγούμενο μοντέλο.

Advertisement

Λίγο μετά το λανσάρισμα του νέου Wrangler, η Jeep θα προσθέσει στη γκάμα και diesel έκδοση, με 3λιτρο turbo κινητήρα.

All-new 2018 Jeep® Wrangler Sahara

Advertisement

Σχεδιαστικά, το νέο Jeep Wrangler εξελίσσει τη σχεδίαση του προηγούμενου μοντέλου χωρίς πάντως να την αλλάζει δραστικά. Ξεχωρίζουμετη νέα σχεδίαση των προφυλακτήρων και της εμπρόσθιας γρίλιας, το λογότυπο της Jeep που βρίσκεται πλέον στα πλαϊνά και έχει φύγει από το εμπρόσθιο τμήμα, το νέο καπό, το μεγαλύτερο παρμπρίζ για βελτιωμένη ορατότητα, αλλά και τα πιο μοντέρνα πίσω φώτα.

All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Από πλευράς αμαξωμάτων, το νέο Wrangler θα διατεθεί σε έκδοση με σκληρή ή υφασμάτινη οροφή και διάφορα ανοιγόμενα τμήματα του αμαξώματος, αλλά και με έκδοση με υφασμάτινη οροφή που ανοίγει ηλεκτρικά. Παράλληλα, θα υπάρξει και πάλι επιλογή για 2θυρο ή 4θυρο αμάξωμα, ενώ στη γκάμα θα προσφερθεί και η έκδοση Rubicon για πιο απαιτητικό off road. H Jeep θα προσφέρει το Wrangler και σε δικίνητη έκδοση, αλλά και σε τετρακίνητη.

Advertisement

All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Ολοκληρώνοντας με το εσωτερικό του νέου μοντέλου, εκεί η Jeep έχει αναβαθμίσει σχεδόν τα πάντα σε σχέση με πριν, προσφέροντας νέα και πιο ποιοτικά υλικά, για πρώτη φορά και οθόνες 5, 7 ή 8,4 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας για το σύστημα πολυμέσων που φέρει και διευρυμένη συνδεσιμότητα, αλλά και έναν αναβαθμισμένο πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη για το trip computer. Φυσικά και στο πνεύμα της εποχής, το νέο Wrangler έρχεται με περισσότερες τεχνολογίες ασφαλείας, όπως Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με προειδοποίηση σύγκρουσης ή Σύστημα για προειδοποίηση αυτοκινήτου στο «τυφλό σημείο».

All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon