Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου Hyundai i30 Fastback N με έως και 275 ίππους (+videos)

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου Hyundai i30 Fastback N με έως και 275 ίππους (+videos)

ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου Hyundai i30 Fastback N με έως και 275 ίππους (+videos)

ΝΕΑ

Πιστή στις εξαγγελίες της, η Hyundai αποκάλυψε τη νέα «καυτή» έκδοση του i30 Fastback, με το νέο i30 Fastback N να έρχεται για να προσφέρει γρήγορες επιδόσεις και μοναδικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όπως και στο χάτσμπακ Hyundai i30 N, έτσι και στο 4θυρο κουπέ i30 Fastback N η εταιρεία προσφέρει έναν 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης με 250 ίππους στην «απλή» έκδοση ή με 275 ίππους στην έκδοση με το πακέτο Performance. Και στις δύο εκδόσεις η μέγιστη ροπή είναι 353 Nm, ενώ με overboost αγγίζει τα 378 Nm.

Σε συνδυασμό με το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες, αφού το 0-100 km/h έρχεται σε 6.4 sec για την έκδοση των 250 ίππων ή 6.1 sec για την ισχυρότερη έκδοση με τους 275 ίππους. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h.

i30 fastback n (2)

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το νέο Hyundai i30 Fastack N τονίζει τις γραμμές του αμαξώματός του αποκτώντας περιμετρικά σπόιλερ, εμπρόσθια κυψελλοειδή γρίλια της μάσκας, διαφοροποιημένους προφυλακτήρες, μια έξτρα πίσω αεροτομή, μεγαλύτερες ζάντες και διπλή πίσω εξάτμιση. Χαρακτηριστικό του στοιχείο αποτελούν και οι κόκκινες λεπτομέρειες χαμηλά στο αμάξωμα.

Στο εσωτερικό, συναντούμε ένα πιο σπορ τιμόνι και νέα σπορτίφ καθίσματα, μαζί με κόκκινες ραφές στα διάφορα τμήματά του. Διαθέσιμα είναι και εδώ τα 5 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης του συστήματος N Grin Control (Eco, Normal, Sport, Ν και N Custom), με τα δύο τελευταία να ενδείκνυνται για χρήση σε πίστα.

i30 fastback n (4)

Advertisement

Φυσικά, οι άνθρωποι του τμήματος σπορ εκδόσεων «N» της Hyundai έχουν επέμβει και στο στήσιμο του νέου i30 Fastback N, ώστε να του προσδώσουν όσο το δυνατόν πιο δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

i30 fastback n (1)

Advertisement

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Hyundai διοργάνωσε έναν πρωτότυπο αγώνα μεταξύ των δύο οδηγών της Hyundai Motorsport, Thierry Neuville και Gabrielle Tarquini, οι οποίοι πίσω από το τιμόνι του i30 Fastback N έκαναν έναν άτυπο αγώνα μεταξύ των χωριών Ρώμη και Παρίσι στη Δυτική Δανία. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, νικητής ήταν ο Tarquini με χρόνο 8 λεπτών και 18.49 sec.

Advertisement