Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Mazda Demio/2

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Mazda Demio/2

ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Mazda Demio/2

ΝΕΑ

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες καθώς και το σχετικό βίντεο για το νέο supermini της Mazda που θα κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι, τον Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Διατηρώντας το βασικό καλούπι της τωρινής γενιάς και με το εμπρός μέρος να είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Hazumi, το νέο Mazda 2 αποσπά κολακευτικά σχόλια για την σχεδίασή του αμαξώματος. Το οποίο συνδυάζει και στοιχεία από τα μεγαλύτερα Mazda 3 & 6, ενώ παρόλο που η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει τις διαστάσεις για το νέο της μοντέλο εκτιμάται πως θα είναι ανάλογες με του πρωτότυπου Hazumi (μήκος στα 4.070 mm, πλάτος 1.730 mm, ύψος 1.450 mm, με μεταξόνιο 2.585 mm).

Advertisement
Advertisement

To εσωτερικό του νέου Mazda 2 ξεχωρίζει από τη απέριττη άποψη του και την κεντρική οθόνη σε στιλ «ταμπλέτας» με δυνατότητα αφής, ενώ οι στρόγγυλοι αεραγωγοί και οι ψηφιακές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων -που πλαισιώνουν το κεντρικό αναλογικό στροφόμετρο- δίνουν την απαραίτητη φρεσκάδα, ακολουθώντας και εδώ την λογική των μεγαλύτερων 3 & 6.

Όσον αφορά στους κινητήρες, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις του ατμοσφαιρικού βενζινοκινητήρα των 1,5 lt (μία οικονομική με 75 PS και η ισχυρότερη με 107 PS), ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται να «μονοπωλήσει» η turbo diesel των επίσης 1,5 lt με τους 105 PS και τα 250 Nm ροπής. Περισσότερα στοιχεία η Mazda θα ανακοινώσει όσο πλησιάζει το σαλόνι του Παρισιού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ξεκινά και η παραγωγή του Demio/2 στο εργοστάσιο στο Hofu, στην Ιαπωνία.

Advertisement

Advertisement


Advertisement