Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιπλέον μπόνους στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της PSA

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιπλέον μπόνους στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της PSA

ΝΕΑ

Επιπλέον μπόνους στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της PSA

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PSA, Carlos Tavares, θα αυξήσει τις ετήσιες απολαβές του κατά 1 εκατομμύριο ευρώ, χάρη στην επιτυχημένη απορρόφηση της Opel από τον γαλλικό όμιλο.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω απόφαση για το επιπλέον μπόνους στον Tavares αναμένεται να επικυρωθεί κατά την καθιερωμένη ετήσια σύσκεψη των μετόχων του ομίλου PSA στις 24 Απριλίου. Εκτός του Διευθύνοντα Συμβούλου, και ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του ομίλου, Jean-Baptiste de Chatillon, αναμένεται να δει τις συνολικές αποδοχές να αυξάνονται κατά 500.000 ευρώ.

Carlos Tavares (right) welcomes Michael Lohscheller

Όπως αναφέρεται, οι συγκεκριμένες αμοιβές απονέμονται στα δύο στελέχη λόγω  της αποφασιστικής συμβολή τους στην επίτευξη ενός εξαιρετικού γεγονότος για το Groupe PSA κατά την περίοδο αυτή, την ανάπτυξη δηλαδή του σχεδίου ανάκαμψης PACE για την Opel-Vauxhall σε μόλις 100 ημέρες. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει σαν στόχο την επιστροφή στις βασικές οικονομικές αρχές και βελτίωση της βιώσιμης ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης. Όλες οι πρωτοβουλίες θα συμβάλλουν στην επαναφορά της Opel στα κέρδη αποφέροντας ένα λειτουργικό περιθώριο κέρδους 2% μέχρι το 2020 και 6% μέχρι και το 2026. Παράλληλα, όλες οι ενέργειες θα συμβάλλουν σε ένα χαμηλότερο breakeven point, το οποίο θα απαιτήσει χαμηλότερη ετήσια παραγωγή 800.000 οχημάτων (από 1.160.000 που ήταν το 2016).

Advertisement

Strategic plan PACE!

Με το μπόνους του 1 εκατομμυρίου ευρώ οι συνολικές απολαβές του Carlos Tavares για το 2017 ανέρχονται στα 6,7 εκ. ευρώ. Στην κορυφή της άτυπης λίστας των πιο καλοπληρωμένων CEO της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται η Mary Barra της General Motors με 19 εκατ. ευρώ, ακολουθεί ο Jim Hackett της Ford Motor με 14 εκατ. ευρώ και ο Dieter Zetsche της Daimler με 13 εκατ. ευρώ.

Advertisement