Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επετειακή έκδοση Abarth 695 για τα 70 χρόνια της μάρκας

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επετειακή έκδοση Abarth 695 για τα 70 χρόνια της μάρκας

ΝΕΑ

Επετειακή έκδοση Abarth 695 για τα 70 χρόνια της μάρκας

ΝΕΑ

Στην συγκέντρωση των φίλων της Abarth που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, η ομώνυμη ιταλική εταιρία παρουσίασε μια ειδική επετειακή έκδοση για να γιορτάσει τα 70 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας με σήμα τον θρυλικό Σκορπιό.

Advertisement
Advertisement

 

Η ειδική έκδοση Abarth 695 70° Anniversario θα παραχθεί σε 1.949 μονάδες που σηματοδοτούν και το έτος ίδρυσης της ιταλικής εταιρίας και αποτελεί το σημαντικότερο μοντέλο από αυτά που έχουν παρουσιαστεί για τα γενέθλια της Abarth.

Advertisement
Advertisement

Στα highlights αυτής της επετειακής έκδοσης βρίσκεται αδιαμφισβήτητα η νέα και σεβαστών διαστάσεων αεροτομή “Spoiler ad Assetto Variabile” που βλέπουμε στο πίσω μέρος της οροφής του αυτοκινήτου.

Abarth 695 70° Anniversario

Η αεροτομή εξελίχθηκε στην αεροδυναμική σήραγγα της FCA στο Τορίνο με στόχο την αύξηση της πρόσφυσης αλλά και την βελτίωση της ευστάθειας του μοντέλου στις υψηλές ταχύτητες. Η αεροτομή ρυθμίζεται χειροκίνητα σε 12 θέσεις σε ένα εύρος κλίσης από μηδέν έως και 60 μοίρες. Στην μέγιστη κλίσης της προσφέρει 42 επιπλέον κιλά κάθετης δύναμης σε ταχύτητα της τάξης των 200 χλμ./ώρα.

Advertisement

Abarth 695 70° Anniversario

Το χρώμα Monza green αποτίνει φόρο τιμής στο 500 Abarth του 1958 που έθεσε έξι διεθνή ρεκόρ στην ομώνυμη πίστα εκείνη τη χρονιά και συνοδεύεται από γκρι Campovolo λεπτομέρειες, το bodykit αλλά και τα καλύμματα των καθρεπτών. Το ίδιο γκρι χρώμα χρησιμοποιείται στα αυτοκόλλητα στο καπό αλλά και στην καρό σημαία στην οροφή. Ο διάσημος Σκορπιός ως έμβλημα σε vintage στιλ ολοκληρώνει την εικόνα.

Advertisement

Εξωτερικά το 695 70° Anniversario ξεχωρίζει επίσης από τις αλουμινένιες ζάντες SuperSport των 17 ιντσών και τις κόκκινες 4πίστονες δαγκάνες της Brembo σε κόκκινο χρώμα που συνδυάζονται μπροστά με δίσκους 305 χλστ. και πίσω με δίσκους 240 χλστ.

Advertisement

Στο εσωτερικό, πέρα από το ειδικό ταμπελάκι με τον αύξοντα αριθμό του κάθε μοντέλο, βλέπουμε και ειδικά εξελιγμένα καθίσματα Sabelt Tricolore με την ιταλική σημαία στο προσκέφαλο.

Η συγκεκριμένη επετειακή έκδοση χρησιμοποιεί τον ισχυρότερο turbo των 1,4 λίτρων της γκάμας που αποδίδει 180 ίππους και 250 Nm ροπής, που δίνει τελική 225 χλμ./ώρα με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 6,7 δευτερόλεπτα. Στον εξοπλισμό βλέπουμε και την εξάτμιση Record Monza με τις διπλές απολήξεις.