Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επένδυση της VW για μπαταρίες

Ελλάδα 18:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επένδυση της VW για μπαταρίες

ΝΕΑ

Επένδυση της VW για μπαταρίες

ΝΕΑ

Η VW θα προχωρήσει σε μια σημαντική επένδυση με επέκταση των εγκαταστάσεών της στο Salzgitter για να έχει δική της παραγωγή μπαταριών για τα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Με μια αρχική επένδυση της τάξεως των 450 εκατομμυρίων ευρώ, η VW θα ξεκινήσει τη δική της γραμμή παραγωγή στο Salzgitter για τις μπαταρίες ιόντων- λιθίου που χρειάζεται για τα μοντέλα της. Έτσι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα η συνεργασία με την Σουηδική Northvolt AB και η μεταξύ τους κοινοπραξία θα έχει δυνατότητες για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Η μονάδα παραγωγής μπαταριών, αναμένεται να είναι έτοιμη για λειτουργία το 2024.

Advertisement
Advertisement

«Βελτιστοποιούμε τη στρατηγική θέση του Ομίλου Volkswagen στον τομέα των μπαταριών που στο μέλλον θα είναι παραπάνω από βασικός», δήλωσε ο Δρ. Stefan Sommer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Group και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Northvolt AB. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Volkswagen και η Northvolt ξεκίνησαν την κοινοπραξία με στόχο την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα, μπαταριών ιόντων λιθίου στη Γερμανία. Οι κατασκευαστικές εργασίες για τις νέες εγκαταστάσεις, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του 2020.