Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επένδυση μαμούθ από την FCA για την Alfa Romeo

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επένδυση μαμούθ από την FCA για την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Επένδυση μαμούθ από την FCA για την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ για την Alfa Romeo Tonale και το υβριδικό Fiat Panda.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat Chrysler Automobiles θα επενδύσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου συμπαγούς SUV Alfa Romeo Tonale και του υβριδικού Panda στο εργοστάσιό του στο Pomigliano κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας.

Η επένδυση αποτελεί μέρος του σχεδίου FCA που ανακοινώθηκε πέρυσι σύμφωνα με το οποίο ο όμιλος θα δαπανήσει 5 δισ. ευρώ στην Ιταλία έως το 2021 για να ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της στα ιταλικά εργοστάσιά της.

Advertisement
Advertisement

Η FCA θα ξεκινήσει την κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικάτων.

Εκπρόσωπος της FCA επιβεβαίωσε την ανακοίνωση των συνδικάτων, προσθέτοντας ότι η επένδυση για τα δύο μοντέλα θα είναι «πιο κοντά στο 1 δισεκατομμύριο από τα 500 εκατομμύρια ευρώ».

Ο εκπρόσωπος επίσης ανέφερε ότι ένα «premium compact SUV» θα παράγεται στο εργοστάσιο Pomigliano, μαζί με ένα υβριδικό Panda, αλλά δεν επιβεβαίωσε αν πρόκειται για το Alfa Romeo Tonale.

Advertisement

Η παραγωγή του υβριδικού Panda αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ η παραγωγή της Tonale θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η Alfa αποκάλυψε την  Tonale στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο η οποία τοποθετείται κάτω από την Stelvio.

Advertisement

Η FCA έχει ήδη ξεκινήσει να επενδύει στην προετοιμασία του εργοστασίου Pomigliano για παραγωγή. Το εργοστάσιο παράγει ήδη τα αυτοκίνητα Panda με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Νωρίτερα φέτος, η FCA είχε ανακοινώσει ότι επένδυσε 700 εκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει την κατασκευή της γραμμής παραγωγής του νέου Fiat 500 στο εργοστάσιό της στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, αμέσως μετά την απόσυρση της προσφοράς για συγχώνευση με την Renault. Η παραγωγή του νέου Fiat 500 θα αρχίσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων Jeep Compass και Renegade και του SUV Levante της Maserati αναμένεται επίσης να πωληθούν το επόμενο έτος.

Advertisement