Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επεκτείνεται συνεχώς το DriveNow

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επεκτείνεται συνεχώς το DriveNow

ΝΕΑ

Επεκτείνεται συνεχώς το DriveNow

ΝΕΑ

To Λονδίνο αποτελεί το νέο πεδίο δράσης του DriveNow, της κοινοπραξίας carsharing μεταξύ του BMW Group και της Sixt SE.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η αγγλική πρωτεύουσα προστίθεται στη λίστα των πόλεων που κάνουν χρήση αυτής της ευέλικτης υπηρεσίας, με 210 οχήματα BMW Σειράς 1 και MINI Countryman θα διατίθενται (σε πρώτη φάση) για άμεση μίσθωση. Σύντομα στη λίστα αυτή θα προστεθούν 30 ηλεκτρικά i3 ενώ αρχικά, το πρόγραμμα θα εξυπηρετεί μία περιοχή 65 τετραγωνικών χιλιομέτρων με τους Δήμους Islington, Haringey και Hackney, ωστόσο σύντομα η κάλυψη θα επεκταθεί και σε γειτονικούς Δήμους.

Ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Mobility Services, δήλωσε σχετικά: «Το DriveNow σημειώνει ήδη διεθνή επιτυχία, με περισσότερους από 360.000 τακτικούς πελάτες σε Ευρώπη και Αμερική και χαιρόμαστε που τώρα λανσάρεται και στο Λονδίνο. Το DriveNow προσφέρει στους Λονδρέζους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν άκρως ελκυστικά αυτοκίνητα, ιδανικά για την πόλη, στο όνομα της απόλυτης καινοτομίας και ευελιξίας. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της στρατηγικής του BMW Group απέναντι στην ανάπτυξη της αστυφιλίας και κοινοκτησίας. Στόχος είναι να επεκταθεί σε 15 ακόμα πόλεις στην Ευρώπη και σε 10 πόλεις περίπου στη Β. Αμερική».

Advertisement
Advertisement

Κάθε διαδρομή χρεώνεται με ακρίβεια λεπτού, ενώ κάθε λεπτό οδήγησης στο Λονδίνο κοστίζει 39 πέννες. Η ωριαία μίσθωση καθορίζεται στις £20, ώστε ο πελάτης να εξοικονομεί £3.40 ανά ωριαία μίσθωση. Κάθε λεπτό στο οικονομικό park mode κοστίζει 19 πέννες. Όπως στη Γερμανία, το DriveNow προσφέρει επιπλέον οικονομικά πακέτα, για να μπορούν οι πελάτες να αγοράζουν πακέτα χρόνου με 32 μόνο πέννες ανά λεπτό, καθώς και ώρες. Οι τιμές για τα ωριαία πακέτα ποικίλουν από £35 για τρεις ώρες, συμπεριλαμβανομένων 40 δωρεάν μιλίων, μέχρι £120 για 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 125 δωρεάν μιλίων. Όλα τα κόστη όπως καύσιμο, φόροι, ασφάλεια και χρεώσεις στάθμευσης συμπεριλαμβάνονται στην τιμή για το Λονδίνο. Το στάνταρ εφάπαξ τέλος εγγραφής για το Λονδίνο θα είναι £29.

Το DriveNow διατίθεται αυτή τη στιγμή σε πέντε πόλεις της Γερμανίας (Μόναχο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Αμβούργο) καθώς και στην Αυστρία (Βιέννη) αλλά και τις ΗΠΑ (Σαν Φρανσίσκο). Πάνω από 360.000 πελάτες έχουν πρόσβαση σε ένα στόλο περίπου 3.000 premium αυτοκινήτων BMW και MINI σε οποιαδήποτε από αυτές τις πόλεις.

Advertisement

Σχετικά με το DriveNow
Πρόκειται για μία κοινοπραξία carsharing μεταξύ BMW Group και Sixt SE με μερίδιο από 50% για κάθε εταιρία. Ο γερμανικός όμιλος συμβάλλει στην κοινοπραξία με οχήματα και τεχνολογία ενώ η Sixt SE παρέχει τις υπηρεσίες, τεχνογνωσία ενοικίασης αυτοκινήτων, συστήματα πληροφορικής και ένα εκτενές δίκτυο σταθμών για εγγραφή πελατών. Η σύγχρονη φιλοσοφία μετακίνησης του DriveNow διατίθεται αυτή τη στιγμή σε Μόναχο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Αμβούργο, Βιέννη, Σαν Φραντσίσκο και Λονδίνο. Στο Λονδίνο, το DriveNow διατίθεται σε τρεις Δήμους: Islington, Hackney & Haringey. Η υπηρεσία χωρίς απαιτήσεις συγκεκριμένων τοποθεσιών και κρατήσεων έχει ένα στόλο 210 αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και χρησιμοποιείται από 360.000 και πλέον πελάτες παγκοσμίως. Το κύριο πλεονέκτημα του DriveNow για τον πελάτη είναι η ευέλικτη και εύκολη ενοικίαση αυτοκινήτου, χωρίς περιορισμό τοποθεσίας παραλαβής και επιστροφής καθώς και ο premium στόλος που περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα μοντέλων. Το DriveNow χρησιμοποιεί αποκλειστικά οχήματα MINI και BMW. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν τουλάχιστον τέσσερα καθίσματα, πλήρη γκάμα έξτρα εξοπλισμού (όπως parking assistance, αυτόματο AC, θερμαινόμενα καθίσματα, κλπ.) και αποδοτικούς κινητήρες. Με το BMW ActiveE, το DriveNow προσφέρει επιπλέον αμιγώς ηλεκτρική, χωρίς ρύπους μετακίνηση σε Βερολίνο και Μόναχο. Τα οχήματα είναι αναγνωρίσιμα από το λογότυπο DriveNow.

Advertisement