Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επεκτείνεται το BMW i Ventures

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επεκτείνεται το BMW i Ventures

ΝΕΑ

Επεκτείνεται το BMW i Ventures

ΝΕΑ

H έμφαση του BMW Group στο… μέλλον και τις τεχνολογίες που αυτές αφορά, οδηγούν στην επέκταση της φιλοσοφίας που διέπει την επενδυτική του εταιρεία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία επενδυτικού κεφαλαίου έως 500 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/seitanf1)

Όπως τονίζουν οι Βαυαροί, αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στη BMW i Ventures να κάνει επενδύσεις σε ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογών, όπως η αυτόνομη οδήγηση και η ψηφιοποίηση, ώστε να διασφαλίσει συνεχή πρόσβαση στις τεχνολογίες του μέλλοντος. Η BMW i Ventures ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2011 με αρχικό επενδυτικό κεφάλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα μετακινεί την έδρα της στη Silicon Valley, τον κύριο κόμβο για start-ups στις ΗΠΑ. Λειτουργώντας σχεδόν αυτόνομα,  θα είναι σε θέση να λαμβάνει ταχείες αποφάσεις επενδύσεων και να δημιουργεί συνεργασίες με επιτυχημένες και πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδύσεις σε start-ups έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά υποσχόμενες, τόσο από στρατηγικής όσο και από οικονομικής απόψεως και δημιουργούν βιώσιμη αξία για το BMW Group. Η εταιρεία αυτή που αποτελεί τμήμα της BMW i, την οποία και προάγει σε αιχμή του δόρατος της καινοτομίας στον Όμιλο και διασφαλίζει τη σταθερότητα της εταιρείας ως πρωτοπόρου της τεχνολογίας. Με την επέκταση της BMW i Ventures, το BMW Group κάνει τώρα το επόμενο λογικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της Strategy Number ONE > NEXT.

Advertisement
Advertisement

«Στην εποχή μας, όλο και περισσότερες καινοτομίες προέρχονται από το χώρο των start-up επιχειρήσεων. Τα επενδυτικά κεφάλαια μας επιτρέπουν να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες αυτές σε αρχικό στάδιο. Για να το πετύχουμε, προσφέρουμε άμεσα στη BMW i Ventures ένα ευρύτερο πεδίο δράσης, ενώ θα επεκτείνουμε την εμπλοκή μας σε Ευρώπη και Ασία καθώς και στη νέα έδρα μας στη Silicon Valley. Το πνεύμα ριζοσπαστικής δημιουργικότητας και ιδεο-κεντρικής ανταλλαγής που χαρακτηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα καρποφόρο για έναν ηγέτη της καινοτομίας όπως η BMW», είπε σχετικά ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce και Aftersales.

Η επενδυτική προσέγγιση του BMW Group βασίζεται στην ανταλλαγή δύο κατευθύνσεων:

– Από έξω προς τα μέσα: Μειοψηφικά πακέτα μετοχών από τη BMW i Ventures στις καλύτερες, πιο καινοτόμες start-ups προσφέρουν στο BMW Group εξωτερική πρόσβαση σε καινοτομίες, εδραιώνοντάς την ως πρωτοπόρο τεχνολογίας.

Advertisement

– Από μέσα προς τα έξω: Η BMW i Ventures παρέχει όχι μόνο οικονομική υποστήριξη σε start-ups, αλλά και εσωτερικούς πόρους ή ‘έξυπνα κεφάλαια’, όπως τεχνογνωσία και πρόσβαση στο δίκτυο ενός καθιερωμένου, παγκόσμιου παίκτη.

«Η μετακίνηση του μέλλοντος και η βιομηχανία μας ακολουθούν τη ραγδαία εξέλιξη των τεχνολογικών αλλαγών. Όσοι επιθυμούν να πετύχουν πρέπει να δώσουν μορφή σε αυτή την αλλαγή και να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες ιδέες. Με τη BMW i Ventures έχουμε πρόσβαση σε πρωτοπόρους από όλους τους τομείς και τις καινοτομίες τους. Οι εταίροι μας ωφελούνται καθώς μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία μας που απορρέει από μία παρουσία 100 χρόνων στο χώρο της παραγωγής οχημάτων και τη διαχείριση περίπλοκων θεμάτων και διαδικασιών. Μαζί, μπορούμε να επιταχύνουμε το ρυθμό αλλαγής και ανάπτυξης», λέει ο Klaus Fröhlich, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την Εξέλιξη.

Advertisement

Στο μέλλον, η BMW i Ventures θα λειτουργεί ανεξάρτητα και σε όλο τον κόσμο υπό τη διεύθυνση δύο εταίρων – Ulrich Quay και Uwe Higgen – και θα αναφέρεται για τις δραστηριότητές της σε ένα Συντονιστικό Συμβούλιο του BMW Group, που θα αποτελείται από τρία μέλη του Δ.Σ. και τον υπεύθυνο Εταιρικού Σχεδιασμού και Προϊοντικής Στρατηγικής. Αυτό θα προσφέρει σημαντική αυτονομία και θα της επιτρέψει να λαμβάνει επενδυτικές αποφάσεις γρήγορα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας.

Οι προηγούμενες δραστηριότητες της BMW i Ventures – υπηρεσίες μετακίνησης και ηλεκτρική μετακίνηση – θα επεκταθούν για να καλύψουν όλο το φάσμα καινοτομίας του BMW Group, σε όλους τους τομείς της στρατηγικής Strategy Number ONE > NEXT, ακόμα και εκτός της  παραδοσιακής αλυσίδας αξιών του αυτοκινήτου. Θέματα στα οποία θα εστιάσει μελλοντικά θα είναι “Τεχνολογικές Λύσεις και Ψηφιακή Τεχνολογία Οχημάτων”, “Μετακίνηση και Ψηφιακές Υπηρεσίες”, “Εμπειρία Πελάτη” και “Προηγμένη Τεχνολογία Παραγωγής”.