Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επανάσταση στις μπαταρίες από την Toyota

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επανάσταση στις μπαταρίες από την Toyota

Mobility

Επανάσταση στις μπαταρίες από την Toyota

Mobility

Η Ιαπωνική εταιρεία προγραμματίζει να παρουσιάσει τις νέες, επαναστατικές μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα είναι στερεάς κατάστασης και θα φορτίζουν σε 10 λεπτά της ώρας, μέσα στο 2021 σε πειραματική μορφή.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο να παρουσιάσει ολοκληρωμένη την επαναστατική της μπαταρία μέσα στο 2021, η Toyota κάνει μεγάλα σχέδια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θεωρώντας πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται από μπαταρίες στερεάς κατάστασης (ξηρού τύπου) θα έχουν πάνω από τη διπλάσια αυτονομία χρησιμοποιώντας την τρέχουσα χημική σύσταση με τα ιόντα λιθίου, εργάζεται εντατικά για να παρουσιάσει μέσα στον επόμενο χρόνο την επαναστατική της πρόταση. Εν προκειμένω, για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, η Toyota έχει 1.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και η μεγάλη επανάσταση που θα φέρει αυτή η μορφή μπαταριών, δεν είναι ο διπλασιασμός της αυτονομίας που θα εμφανίζει το κάθε αυτοκίνητο που θα τις χρησιμοποιεί. Το μεγάλο νέο που αφορά αυτόν τον τύπο της μπαταρίας, έχει να κάνει με το χρόνο φόρτισης, καθώς αυτός θα συμπιεστεί σε εξωπραγματικά μικρούς χρόνους σε σχέση με όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota φαίνεται να είναι αρκετά μπροστά από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στον τομέα και οι πλέον πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγω για προετοιμασία των προμηθευτών για παραγωγή αυτής της τεχνολογίας μπαταριών, που θα επιτρέπουν μια πλήρη φόρτιση σε δέκα λεπτά της ώρας. Η Mitsui Mining and Smelting (επίσης γνωστή ως Mitsui Kinzoku) θα κατασκευάσει μια πιλοτική εγκατάσταση για την παραγωγή ηλεκτρολύτη για μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Η εγκατάσταση αυτή θα δημιουργηθεί σε ένα ήδη υπάρχον κέντρο έρευνας και εξέλιξης στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας και ήδη από τον ερχόμενο χρόνο θα είναι σε θέση να παράγει μεγάλες ποσότητες στερεού ηλεκτρολύτη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τα πρωτότυπα και τις δοκιμές της εταιρείας.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Οι μπαταρίες ξηρού τύπου είναι το μέλλον των ηλεκτρικών 

Η Toyota Corolla του μέλλοντος αποτυπώνεται ψηφιακά

Advertisement

Πρώτες εικόνες από τις δοκιμές του νέου Toyota Aygo