Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επ’ αόριστον άνεργοι οι υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί!

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επ’ αόριστον άνεργοι οι υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί!

ΝΕΑ

Επ’ αόριστον άνεργοι οι υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί!

ΝΕΑ

Δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί παραμένουν εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι στην «ομηρεία» Σπίρτζη καθώς δεν μπορούν να εκδώσουν δίπλωμα ούτε για να βιοποριστούν

Advertisement
Advertisement

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Παρατείνεται για άγνωστο χρονικό διάστημα η αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψήφιων οδηγών καθώς ακόμη δεν έχει κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο από το υπουργείο Μεταφορών το οποίο να δώσει το «πράσινο» φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι εξετάσεις.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο πέραν των νεαρών που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και ήθελαν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης υπάρχουν και μερικές χιλιάδες πολιτών οι οποίοι ήθελαν να αναβαθμίσουν τα διπλώματά τους ώστε να βιοποριστούν εξαιτίας της υψηλής ανεργίας που υπάρχει αλλά και εκείνοι δεν μπορούν να εργαστούν ως επαγγελματίες οδηγοί καθώς ο κ. Σπίρτζης αποδεικνύεται ότι τους αγνοεί.

Όσοι δηλαδή διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης για να εργαστούν ως οδηγοί απλά δεν μπορούν καθώς το υπουργείο Μεταφορών θεωρεί ότι οι υποψήφιοι επαγγλματίες οδηγοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με τις σχολές οδηγών και τους εξεταστές όπως εκείνο επιθυμεί. Μέχρι τότε οι χιλιάδες υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί θα πρέπει να επιβιώσουν ως άνεργοι εκείνοι και οι οικογένειές τους αναμένοντας πότε θα υποχωρήσουν οι… «εχθροί» του ΥΜΕ και να ξεκινήσουν οι εξετάσεις οδήγησης και πάλι.

Μέχρι τότε όλοι οι υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί και οι οικογένειές τους θα μπορούν να τρώνε… αέρα κοπανιστό!

Advertisement

Τι γίνεται με τους ηλικιωμένους οδηγούς

Με εγκύκλιο του υπουργού Μεταφορών ορίζεται ότι παρατείνεται έως την ημερομηνία προγραμματισμού της επανεξέτασης η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και έχουν υποβάλει αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της μετά την 30ή Αυγούστου 2018 ή θα υποβάλουν έως και την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Advertisement

Η ημερομηνία επανεξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς δεν μπορεί να απέχει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για ανανέωση περισσότερο από:

– Πέντε μήνες για όσους έχουν υποβάλει αίτηση από τις 30 Αυγούστου 2018 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2018.

– Τέσσερις μήνες για όσους θα υποβάλουν αίτηση από την 1η Δεκεμβρίου 2018 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Advertisement

– Τρεις μήνες για όσους θα υποβάλουν αίτηση από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη παράταση ισχύος των διπλωμάτων θα χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών.