Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιακό VW Golf R με κινητήρα 600 ίππων από το Audi RS 3 (Video)

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιακό VW Golf R με κινητήρα 600 ίππων από το Audi RS 3 (Video)

ΝΕΑ

Εντυπωσιακό VW Golf R με κινητήρα 600 ίππων από το Audi RS 3 (Video)

ΝΕΑ

Τι κάνεις αν έχεις στην κατοχή σου το VW Golf R και δεν σου φτάνουν οι 310 ίπποι που παράγει ο κινητήρας του; Αν είσαι στην Γερμανία η απάντηση είναι “απλή” και έρχεται μέσα από το ίδιο το group της Volkwagen. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Με 310 ίππους και περισσότερα απο 40 κιλά ροπής το Volkswagen Golf R είναι ένα από τα ταχύτερα και ισχυρότερα hatchback που μπορεί να αγοράσει κανείς. Υπάρχει όμως και εκείνη η μερίδα του κοινού που δεν μένει ποτέ ικανοποιημένη και θέλει ακόμη περισσότερη ισχύ. Πόση είναι αρκετή; Ας πούμε η… διπλάσια, όπως αποδεικνύει και η μετατροπή του εν λόγω κυρίου στην Γερμανία.

Ο κάτοχος του συγκεκριμένου Golf R αποφάσισε να δώσει ένα μπουστάρισμα στις επιδόσεις του αυτοκινήτου του δανειζόμενος τον πεντακύλινδρο τούρμπο κινητήρα των δυόμιση λίτρων του Audi RS3 Sportback. Σα να μην ήταν αυτό αρκετό προχώρησε και σε μερική βελτίωση με αποτέλεσμα η ισχύς να ανέβει από τους 400 στους 600 ίππους!

Η μετατροπή παρουσιάζεται αρκετά συμμαζεμένη και μεγάλο ρόλο σε αυτό πρέπει να παίζει φυsικά και το γεγονός ότι το μοτέρ προέρχεται από άλλο μοντέλο του ίδιου ομίλου. Εξωτερικά δεν υπάρχει κάτι που ν υποδηλώνει το κτήνος που κρύβει αυτό το Golf R κάτω από το καπό, αποτελώντας μία μάλλον δυσάρεστη έκπληξη ακόμη και για κατόχους υπεραυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η δύναμη που παράγει πλέον ο πεντακύλινδρος κινητήρας είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στο Golf R. Δείτε τους χρόνους που πετυχαίνει στο μισό μίλι από στάση στο βίντεο που ακολουθεί με ταχύτητες εξόδου που ξεπερνούν τα 250 χλμ./ώρα!