Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιακά τιμόνια σε πανάκριβα αυτοκίνητα

Ελλάδα 23:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσιακά τιμόνια σε πανάκριβα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Εντυπωσιακά τιμόνια σε πανάκριβα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Το τιμόνι δεν είναι κάτι απλό σε ένα σπορ αυτοκίνητο. Είναι κάτι παραπάνω και ιδίως όταν μιλάμε για μοντέλα της Lamborghini, της Ferrari κ.ο.κ.

Advertisement
Advertisement

Η συνεχής επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο βρίσκεται στο τιμόνι. Είναι το σημείο κάθε οχήματος που με μία απλή κίνηση, δεξιά ή αριστερά μετατοπίζεται το όχημα, μεταφέροντας ταυτόχρονα μία ξεχωριστή αίσθηση στους επιβάτες και ιδίως όταν τα χιλιόμετρα στο κοντέρ είναι πολλά.

Η στεφάνη του τιμονιού σε κάθε αυτοκίνητο δεν είναι απλά μία στεφάνη αλλά κάτι παραπάνω. Η αφή, το υλικό που έχει φτιαχτεί, το σχήμα, ακόμα και οι λειτουργίες παίζουν σημαντικό ρόλο ακόμα και στην τελική απόφαση αγοράς.

Ένα ξεχωριστό εξάρτημα που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό ιδίως στις κατηγορίες των σπορ και πολύ ακριβών μοντέλων.

Το αγγίζεις και καταλαβαίνεις

Advertisement
Advertisement

Σε ένα πιο καθημερινό όχημα ο οδηγός ίσως να μη δώσει την απαραίτητη προσοχή στη σχεδίαση ενός τιμονιού. Το ίδιο όμως δεν ισχύει όταν πρόκειται για ένα super car που εκεί παίζει σημαντικό ρόλο. Άλλωστε όλοι έχουμε νοιώσει πολύ καλύτερα και ευχάριστα όταν χρησιμοποιούμε ένα προχωρημένο σχεδιαστικό και προηγμένο σε υλικά (π.χ. αλκαντάρα) τιμόνι.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη η αρκεί μία απλή δοκιμή έστω και επαφής για να καταλάβει ο καθένας αλλά και να πάρει την απάντηση.

Το κάτι άλλο στα super cars

Οι εταιρείες με πολύ ακριβά μοντέλα καταναλώνουν χιλιάδες ώρες στο να δημιουργήσουν το κορυφαίο από κάθε άποψη, τιμόνι.

Advertisement

Σε μία Lamborghini μπορείς να το καταλάβεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, κάτι που ισχύει όταν καθίσεις στη θέση του οδηγού μίας Ferrari ή μιας McLaren. Φανταστείτε τι ισχύει σε εξωτικά μοντέλα όπως για παράδειγμα μία Pagani ή μία Bugatti.

Κάτι μοναδικό

Το να πάρεις κάποιος την απάντηση ίσως είναι και δύσκολο καθώς τέτοια αυτοκίνητα δεν τα συναντάς εύκολα στους ελληνικούς δρόμους.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά ακόμα και από τις φωτογραφίες μπορεί ο καθένας να καταλάβει πως αυτό το… στρογγυλό αξεσουάρ είναι κάτι μοναδικό στο σύνολο κατασκευής ενός αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται τα Tesla των 1.022 ίππων – Πότε τα παραλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες;
Πόσα θα πιάσει ένα «σκέτο» μοτέρ από Ferrari Enzo;
Euro NCAP: Πεντάστερος και ο Νοέμβριος (+video)