Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Mercedes-Benz USA!

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Mercedes-Benz USA!

ΝΕΑ

Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Mercedes-Benz USA!

ΝΕΑ

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου του 2021 χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στη θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη ψηλότερα ανεβαίνει ο Έλληνας μάνατζερ Δημήτρης Ψυλλάκης καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει CEO στη Mercedes-Benz USA και παράλληλα τίθεται επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Mercedes-Benz B. Αμερικής.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα έχει υπό τη εποπτεία και καθοδήγησή του πάνω από 1.600 εργαζόμενους της Mercedes-Benz USA και σχεδόν 380 συνεργάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ, καθώς και 1.200 επιπλέον υπαλλήλους του παραρτήματός της εταιρείας στον Καναδά.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη ανακοίνωση της Daimler αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Daimler διόρισε τον Δημήτρη Ψυλλάκη (53 ετών) ως επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, Mercedes -Benz Cars North America και Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της MBUSA, από την 1η Ιανουαρίου 2021».

Η ανακοίνωση έγινε από την Britta Seeger, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes -Benz AG, υπεύθυνης για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, στην οποία θα αναφέρεται ο Δ. Ψυλλάκης ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Canada. Διαδέχεται  τον Nicholas Speeks, ο οποίος μετά από 40 χρόνια θα εγκαταλείψει την εταιρεία και θα αναζητήσει ευκαιρίες εκτός της Daimler.

«Ο Δημήτρης είναι ένας αποδεδειγμένος ηγέτης που συνέτεινε με επιτυχία στην ανάπτυξη της Mercedes-Benz σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Είμαι πεπεισμένη ότι ο Δημήτρης θα συνεχίσει να προωθεί τις επιχειρήσεις μας στη Βόρεια Αμερική με επιτυχία κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου για την αυτοκινητοβιομηχανία. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Nick Speeks για την εξαιρετική αφοσίωση και δέσμευσή του σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες και του εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον», δήλωσε η Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Mercedes -Benz AG, υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Advertisement

Η πορεία του Δημήτρη Ψυλλάκη στην Mercedes-Benz

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης εντάχθηκε στην Daimler AG το 1992. Στην Mercedes -Benz Hellas (MBH) ανέλαβε, μεταξύ άλλων και το τμήμα μάρκετινγκ. Το 2001 έγινε γενικός διευθυντής επιβατικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Advertisement

Το 2009 μετακόμισε στη Mercedes -Benz do Brasil Ltda ως διευθύνων σύμβουλος επιβατικών αυτοκινήτων στη Νότια Αμερική και Vans Sales Brazil. Στα επόμενα έξι χρόνια, η ομάδα του κατάφερε να τριπλασιάσει τον όγκο των πωλήσεων και να φτάσει την Mercedes-Benz στην 1η θέση στη Βραζιλία.

Το 2015, ο Δ. Ψυλλάκης εντάχθηκε στη Mercedes -Benz Korea (MBK) ως Πρόεδρος και  Διευθύνων Σύμβουλος. Υπό την ηγεσία του, η αγορά της Νότιας Κορέας επεκτάθηκε στην 5η μεγαλύτερη στον κόσμο για τη Mercedes-Benz Cars, επιτυγχάνοντας παράλληλα κορυφαίες βαθμολογίες στην ικανοποίηση των πελατών.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης είναι κάτοχος πτυχίων από το Πανεπιστήμιο University of Kent at Canterbury και το The Imperial College Business School at the University of London.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Περιφέρεια Αττικής: 15 προτάσεις-σοκ για διπλώματα και μεταβιβάσεις

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!