Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για τη νέα Mercedes A-Class

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έναρξη παραγωγής για τη νέα Mercedes A-Class

ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για τη νέα Mercedes A-Class

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή της 4ης γενιάς της A-Class, στο εργοστάσιο της Mercedes στο Rastatt της Γερμανίας. Το εν λόγω εργοστάσιο είναι μόλις ένα από τα πέντε εργοστάσια των Γερμανών που θα παράξουν την επόμενη γενιά compact αυτοκινήτων της εταιρίας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Παρών στο εργοστάσιο, σε αυτή τη σημαντική στιγμή για την Mercedes και ο Markus Schäfer, μέλος του τμήματος υπεύθυνου για την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρίας.

Ο Schäfer, ήταν και ο άνθρωπος που “πήρε” αυτή την πρώτη A-Class από την γραμμή παραγωγής και όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ενεργοποίησε μέσω φωνητικής εντολής το GPS του νέου ΑΙ συστήματος πληροφόρησης/ψυχαγωγίας MBUX: προορισμός το επόμενο εργοστάσιο παραγωγής της A-Class στο Kecskemét της Ουγγαρίας. Εκεί σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινήσει επίσης να παράγεται η A-Class.

Η νέα A-Class στην είναι το πρώτο compact μοντέλο 4ης γενιάς της Mercedes-Benz και έρχεται να αντικαταστήσει την προκάτοχο που έκανε το ντεμπούτο της το 2012. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, στα υπάρχοντα compact μοντέλα της A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA θα προστεθούν άλλα τρία στο μέλλον. Έτσι ο συνολικός αριθμός θα φτάσει στα οχτώ.

Advertisement
Advertisement

mercedes-benz-a-class-production-start (2)

Το εργοστάσιο της Mercedes στο Rastatt είναι υπεύθυνο για την κύρια παραγωγή των compact αυτοκινήτων της εταιρίας. Φέρει επίσης την ευθύνη για τον συντονισμό της παραγωγής αυτών των αμαξωμάτων σε Ουγγαρία, Κίνα και Φινλανδία (Valmet Automotive). Στο Rastatt παράγονται οι A-Class από την πρώτη γενιά του μοντέλου το 1997, αλλά και B-Class και GLA . Από τις γραμμές παραγωγής του γερμανικού εργοστασίου έχουν βγει περισσότερα από 4,7 εκατ. αυτοκίνητα από το 1992 που ξεκίνησε η λειτουργία του.

Η παραγωγή σε Ουγγαρία και Φινλανδία θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2018 και οι πρώτες A-Class αναμένεται να φτάσουν στις εκθέσεις τον Μάιο.

Advertisement

Δείτε το σχετικό βίντεο: