Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα «Volvo» σε ενιαίο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα «Volvo» σε ενιαίο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας

ΝΕΑ

Ένα «Volvo» σε ενιαίο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας

ΝΕΑ

Από το Αλικάντε της Ισπανίας θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2014 το Volvo Ocean Race 2014-15, ένας επίπονο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, με ιστορία 40 ετών. Για πρώτη φορά όλες οι συμμετέχουσες ομάδες θα διαγωνιστούν με σκάφος πανομοιότυπου σχεδιασμού και κατασκευής, το Volvo Ocean 65.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα σκάφος μήκους 65 ποδών, το οποίο σχεδιάστηκε από το ναυπηγικό οίκο Farr Yacht Design, με έδρα το Μέρυλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην κατασκευή του πρώτου Volvo Ocean 65 συμμετείχαν περισσότεροι από 120 άνθρωποι σε διάστημα 7 μηνών, ενώ απαιτήθηκαν συνολικά 36.000 εργατοώρες. Η καθέλκυση του πρώτου σκάφους έγινε στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας και ακολούθησαν οι αρχικές δοκιμές, τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Το σκάφος τέθηκε σε κλίση γωνίας 50 μοιρών, την ίδια στιγμή που και η κινητή καρίνα είχε τοποθετηθεί σε κλίση 40 μοιρών, όντας τελείως έξω από το νερό. Αυτός ήταν ένας ακραίος τρόπος δοκιμής του αυτόματου συστήματος κεντραρίσματος της καρίνας. Πλήθος από κάμερες υψηλής ευκρίνειας και ευαίσθητα μικρόφωνα έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία στο σκάφος, μεταδίδοντας σε πραγματικό χρόνο εικόνα και ήχο.

Το πρώτο Volvo Ocean θα παραδοθεί σε 11μελή γυναικεία ομάδα από τη Σουηδία, η οποία θα συμμετάσχει στο θεσμό με το όνομα Team SCA. Ο κανονισμός προβλέπει 11μελή πληρώματα για αμιγώς γυναικείες ομάδες, 8μελή ανδρικά ή 9μελή μεικτά. Σύντομα, η ομάδα Team SCA θα σαλπάρει με το νέο της σκάφος από το Σαουθάμπτον, με προορισμό τη βάση της για τον αγώνα, το Λανζαρότε στα Κανάρια Νησιά.

Advertisement
Advertisement