Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα σπάνιο, φθηνό και πολύ γρήγορο Quattro

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα σπάνιο, φθηνό και πολύ γρήγορο Quattro

ΝΕΑ

Ένα σπάνιο, φθηνό και πολύ γρήγορο Quattro

ΝΕΑ

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από το τι μπορεί να κάνει η Audi σε ένα wagon αμάξωμα και τα σύγχρονα RS σας φαίνονται ακριβά, ίσως θελήσετε να δείτε αυτό το 200 Avant Turbo Quattro του 1991.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στις σελίδες πωλήσεων του facebook έχει εμφανιστεί ετούτη εδώ η περίπτωση για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα πολύ γρήγορο station wagon με τετρακίνηση.

Το αυτοκίνητο είναι στο Κονέκτικατ και λέγεται πως είναι ένα από τα 150 που εισήχθησαν στις ΗΠΑ. Στο ιστορικό του, έχουν καταγραφεί ιδιοκτήτες από τη Μινεσότα και την Καλιφόρνια. Ο τωρινός ιδιοκτήτης, λέει πως το απέκτησε πρόσφατα και όπως φαίνεται είναι ένας φανατικός της Audi, έχοντας αγοράσει 17 μοντέλα της τα τελευταία χρόνια. Το 200 Avant Turbo Quattro είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο, μια και δεν ήταν αργό όπως τα βασικά μοντέλα αλλά στην εποχή του ήταν όσο διακριτικό έπρεπε για να θεωρείται «φονέας γιγάντων». Είναι κάτι σαν το S6, πολλά χρόνια πριν από το S6 και είναι πάρα πολύ σπάνιο μια και όπως και να το κάνουμε, ακόμα και με τα αισθητικά κριτήρια της εποχής του, δεν ήταν και ότι πιο όμορφο μπορούσε να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία μεγέθους.

Advertisement
Advertisement

Το χαρακτηριστικό που κάνει το 200 να ξεχωρίζει, είναι ο κινητήρας του ο 5-κύλινδρος 2,2 λίτρων με 20 βαλβίδες που αποδίδει 220 ίππους και 309 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων και δίνει μαζί με την Quattro τετρακίνηση, πολύ καλή εικόνα του αυτοκινήτου στους δρόμους. Το χρώμα White Metallic του αυτοκινήτου φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το μαύρο δερμάτινο εσωτερικό φαίνεται να είναι σχεδόν καινούργιο, χωρίς σπασίματα στο δέρμα, μόνο με μερικές «ρυτίδες», που μπορούν να συγχωρηθούν και πάλι για την ηλικία του αυτοκινήτου.

Τα χιλιόμετρα που έχει το αυτοκίνητο είναι 248.000 και έχει τις προϋποθέσεις για άλλα τόσα τουλάχιστον, μια και πρόσφατα έχουν αλλαχτεί πολλά σημαντικά για τη μακροζωία του κινητήρα. Η τιμή των 15.900 δολαρίων (12.970 ευρώ) μπορεί να φαίνεται υψηλή αλλά με δεδομένες τις ικανότητες στο δρόμο, τις επιδόσεις του αλλά κυρίως τη σπανιότητά του, θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση για να το βάλει ένας λάτρης της Audi στο garage του ή να το έχει και για καθημερινή χρήση.

Advertisement

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Audi e-tron Sportback: Πρωτόγνωρη οδηγική εμπειρία

Audi Q4 e-tron: Επέκταση της ηλεκτρικής γκάμας

Advertisement

Η Bentley θέλει να κατασκευάσει το ηλεκτρικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο