Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Rolls Royce αυγό για πολύ λίγους

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Rolls Royce αυγό για πολύ λίγους

ΝΕΑ

Ένα Rolls Royce αυγό για πολύ λίγους

ΝΕΑ

Η Rolls Royce σε συνεργασία με τη Faberge που είναι διάσημη για τα πανάκριβα και συλλεκτικά αυγά της, δημιούργησαν ένα κομμάτι που αφορά όσους συλλέγουν και τα δύο.

Advertisement
Advertisement

Λόγω των ημερών του Πάσχα, η Rolls-Royce είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί μαζί μας τις πρώτες εικόνες του προϊόντος της συνεργασίας της με τη Faberge. Πρόκειται για το συλλεκτικό αυγό Spirit of Ecstasy, που δημιουργήθηκε για τον απαιτητικό συλλέκτη, που ασχολείται με τη συλλογή τόσο των των Rolls-Royce, όσο και των αυγών της Fabergé. Το 2018, οι Fabergé και Rolls-Royce ενώθηκαν δυνάμεις για την παραγωγή ενός νέου, σύγχρονου Αυτοκρατορικού Αυγού για λογαριασμό και των δύο πολυτελών Οίκων.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που σχεδίασε η Rolls-Royce και έκανε πραγματικότητα η Fabergé, έχει ύψος 160 χιλιοστών και ζυγίζει 400 γραμμάρια, ενσωματώνοντας τα χαρακτηριστικά «έκπληξη και απόλαυση» των αρχικών αυτοκρατορικών αυγών. Το αυγό στηρίζεται σε μια στρογγυλή χειροποίητη, με μοβ σμάλτο στο σκελετό από λευκό χρυσό 18 καρατίων. Το “Spirit of Ecstasy” Αυγό της Fabergé έκανε πρεμιέρα στο House of Rolls-Royce στο Goodwood σε ένα πάρτι διακεκριμένων προσκεκλημένων τον Οκτώβριο του 2018, πριν από τη δημόσια προβολή στη βιτρίνα της Fabergé στο Λονδίνο.

Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως η ιστορία των αυγών Fabergé συνδέεται στενά με το Πάσχα. Το 1885, ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Γ ‘της Ρωσίας ήθελε να δώσει στη γυναίκα του, την αυτοκράτειρα Μαρία Φιοδόρονα, ένα πραγματικά αξέχαστο δώρο για το Πάσχα. Καθώς τα σοκολατένια αυγά που είχαν αρχίσει να πωλούνται στη Βρετανία 12 χρόνια πριν, ήταν αρκετά μακριά, αναζητούσε κάτι πιο ιδιαίτερο αλλά με συγκεκριμένο σχήμα. Ο αυτοκράτορας ανέθεσε στον περίφημο κοσμηματοπωλείο της Αγίας Πετρούπολης, το House of Fabergé, να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό κόσμημα. Η εταιρεία δημιούργησε ένα αυγό φτιαγμένο από χρυσό, με ένα αδιαφανές λευκό σμάλτο στο κέλυφος που άνοιγε για να αποκαλύψει έναν κίτρινο-χρυσό κρόκο. Περιείχε μια χρυσή κότα, η οποία με τη σειρά της έκρυβε ένα μικροσκοπικό διαμάντι αντίγραφο της αυτοκρατορικής κορώνας.

Advertisement

Η εταιρεία παρήγαγε άλλα εννέα εξαιρετικά παραδείγματα για τον Αλέξανδρο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, και 40 για τον διάδοχό του Τσάρο Νικόλαο ΙΙ. Πολλά από αυτά τα αυτοκρατορικά αυγά χάθηκαν μετά την επανάσταση του 1917. Όσα σώζονται είναι τώρα μεταξύ των πιο πολυπόθητων και πολύτιμων αντικειμένων τέχνης που δημιουργήθηκαν ποτέ. Ενδεικτικό της αξίας τους είναι το ότι εν έτη 2014, το Third Imperial Fabergé Egg, που χρονολογείται από το 1887, πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο για 33 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement