Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα –όχι και τόσο- διαφορετικό restomod της Porsche 912

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα –όχι και τόσο- διαφορετικό restomod της Porsche 912

ΝΕΑ

Ένα –όχι και τόσο- διαφορετικό restomod της Porsche 912

ΝΕΑ

Μια νεοεμφανιζόμενη ουγγρική εταιρεία, λανσάρει την «ελαφρωμένη» Porsche 912 που έχει αρκετές ενδιαφέρουσες επεμβάσεις, «ανεβάζοντας» τις μετοχές του «αδικημένου» μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η Kamm Manufaktur μετατρέπει τη συχνά κακοποιημένη Porsche 912, σε ένα γνήσια σπορ αυτοκίνητο με βάρος 750 κιλά και διπλάσια απόδοση από την εργοστασιακή.

Η ουγγρική start-up Kamm Manufaktur λάνσαρε ένα restomod που βασίζεται στην Porsche 912 προσφέροντας διπλασιασμό στην απόδοση του κινητήρα –σε σχέση με την εργοστασιακή μορφή του αυτοκινήτου και ιδιαίτερα χαμηλό συνολικό βάρος που σταματάει τη ζυγαριά στα 750 κιλά. Η Kamm στις πληροφορίες που δίνει για το αυτοκίνητό της, κάνει λόγο για πολλές στοχευμένες επεμβάσεις, όπως είναι για παράδειγμα αυτή της αντικατάστασης των τζαμιών με Lexan που είναι συνθετικό και πολύ ελαφρύτερο αλλά και πολλών μερών από ανθρακόνημα στο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Στον κινητήρα των 1,6 λίτρων έχει «βάλει το χέρι της» η Ελβετική JPS Aircooled που ειδικεύεται στους κινητήρες του είδους, αυξάνοντας τον κυβισμό στα 2,0 λίτρα. Με επιπλέον επεμβάσεις στη συμπίεση αλλά και την τροφοδοσία, η απόδοση του μηχανικού συνόλου είναι πλέον 170 ίπποι. Η ισχύς καταλήγει στους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός πεντατάχυτου κιβωτίου (με την πρώτη κάτω αριστερά) και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης της ZF.

Τα ελαστικά της Yokohoma φροντίζουν για την πρόσφυση, ενώ η Kamm έχει επίσης επέμβει και στην ανάρτηση, αλλάζοντας τα στοιχεία της με coilover με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Σημαντικά παχύτερες είναι και οι αντιστρεπτικές που χρησιμοποιούνται στο μοντέλο, για να είναι η συμπεριφορά του υπό πίεση ιδιαίτερα σπορ και ευχάριστη. Τα φρένα προέρχονται από την 911 (964), με αεριζόμενους δίσκους εμπρός και πίσω της Brembo.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η 912c διαθέτει ειδικά κατασκευασμένα καθίσματα από ανθρακονήματα και διακοσμητικά στοιχεία που προσδιορίζουν την ειδική χρήση για την οποία προορίζεται. Στον εξοπλισμό του μοντέλου, έχουν προστεθεί σύγχρονα στοιχεία όπως είναι ο κλιματισμός και το σύγχρονο ηχοσύστημα. Οι ενδιαφερόμενοι για παραγγελία της 912c, μπορούν να προχωρήσουν ήδη, ξέροντας ότι το κόστος για το αυτοκίνητο είναι 325.000 ευρώ- ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται ως βάση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Δεν μπαίνει στην F1 με την Red Bull το 2026!
Θα νοίκιαζες μια Mustang Shelby με 912 ίππους; (+video)
Porsche 911 Carrera με Digital Baja Mood

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ