Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Nissan Juke για το… Ράλι Σαφάρι

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Nissan Juke για το… Ράλι Σαφάρι

ΝΕΑ

Ένα Nissan Juke για το… Ράλι Σαφάρι

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία γιορτάζει τον θρίαμβο του 240Z στο 19ο Ράλι Σαφάρι, παρουσιάζοντας μια σκληροτράχηλη εκδοχή του μικρού της SUV.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη νίκη του Datsun 240Z στο απαιτητικό Ράλι Σαφάρι της Αφρικής (1971), η Nissan ντύνει σε… αγωνιστικά χρώματα το μικρότερο SUV της γκάμας της, Juke.

Ειδικότερα, ανήμερα του αγώνα της Κένυας, που επιστρέφει στο καλεντάρι του WRC μετά από 19 χρόνια απουσίας, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε κάποιες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, με πρωταγωνιστή το πρωτότυπο Nissan Juke Rally Tribute.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μυώδη παραλλαγή της έκδοσης παραγωγής, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προβολείς σε καπό και οροφή, ενισχυμένα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και off-road ελαστικά. Τα παραπάνω στοιχεία χαρίζουν στο compact SUV στιβαρό λουκ και το αναδεικνύουν σε ένα απόλυτα ικανό εκτός δρόμου όχημα.

Εξελιγμένο ώστε να αποτίνει φόρο τιμής στο Datsun 240Z που θριάμβευσε στο 19ο Ράλι Σαφάρι, το πρωτότυπο Juke είναι ντυμένο σε κόκκινο χρώμα χωρίς φυσικά να απουσιάζει η μαύρη βαφή σε καπό, τροχούς οροφή, μαρσπιέ και προφυλακτήρες.

Πιστή στο όραμά της για εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Nissan αναφέρει πως το Juke Rally Tribute Concept θα μπορούσε να ενσωματώνει έναν υβριδικό κινητήρα. Αυτός θα παρείχε στο μοντέλο ακαριαία απελευθέρωση ροπής, ενισχύοντας τη δυναμική του συμπεριφορά, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Advertisement

«Το Juke Rally Tribute Concept γιορτάζει μια εμβληματική στιγμή στην ιστορία της Nissan, με τη συμμετοχή και νίκη του θρυλικού 240Z στο Ράλι Σαφάρι του 1971. Παράλληλα, με τους εορτασμούς, αντανακλά την πρωτοποριακή ιστορία της Nissan στα crossovers, τη σχεδίαση και τους εξηλεκτρισμένους κινητήρες.», ανέφερε η Coralie Musy, Vice President, Brand και Customer Experience στη Nissan Europe.

Advertisement

Με το νικητήριο 240Ζ «έτρεξαν» οι Edgan Herman/Hans Schuller οι οποίοι κατάφεραν να αναρριχηθούν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου υπήρχε ένας 6κύλινδρος σε σειρά 2,4 λτ. o οποίος παρήγαγε 210 PS/230 Nm, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κλείνει το εργοστάσιο των Nissan Navara στην Ισπανία
Στις 17 Αυγούστου η επίσημη πρεμιέρα του Nissan Z (+video)
Nissan: Ξεκινά η παραγωγή του νέου Qashqai στο Sunderland (+video)

Advertisement