Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Mazda MX-5 με κινητήρα V8 της Ford (+video)

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Mazda MX-5 με κινητήρα V8 της Ford (+video)

ΝΕΑ

Ένα Mazda MX-5 με κινητήρα V8 της Ford (+video)

ΝΕΑ

Δεν πρόκειται απλώς για ένα γρήγορο Mazda MX-5 αλλά για ένα Monster Miata που φιλοξενεί κάτω από το καπό του έναν V8 6.7 λίτρων και καλύπτει το 400άρι σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Φυσικά το συγκεκριμένο θυριώδες MX-5 έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου η μετατροπή του θρυλικού roadster της Mazda με κινητήρες V8 αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή τακτική. Ωστόσο το συγκεκριμένο μαύρο MX-5 του ’92 δεν είναι καν ένα τυπικό V8 Miata.

Κάτω από το μικροσκοπικό καπό του έχει χωρέσει ένας V8 κινητήρας από Ford Cleveland ο οποίος στην εργοστασιακή έκδοσή του έχει χωρητικότητα 5.8 λίτρων. Όμως ο συγκεκριμένος διαθέσει κιτ υπερκυβισμού με έμβολα μεγαλύτερης διαδρομής τα οποία έχουν ανεβάσει την χωρητικότητα στα 6.7 λίτρα. Η ισχύς του κινητήρα δεν είναι γνωστή όμως το σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο Miata κάνει το 0-400 μέτρα σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα. Χρόνος δηλαδή αντίστοιχος με αυτόν του θηριώδους Dodge Challenger SRT Hellcat.

monster-miata-stroker567654harpi640

Advertisement
Advertisement

Βέβαια η μετατροπή δεν σταματά μόνο στον κινητήρα καθώς για παράδειγμα ο πίσω άξονας είναι δανεισμένος από Ford Mustang ενώ αντίστοιχης λογικής αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση. Ωστόσο είναι σαφές πως και η τιμή που πωλείται το συγκεκριμένο MX-5 δεν έχει καμία σχέση με αυτή που μπορεί να βρει κάποιος για ένα νορμάλ Miata της δεκαετίας του ’90 καθώς φθάνει τις 20.000 δολάρια. Ίσως όμως αυτό να είναι απόλυτα αποδεκτό για κάποιον που επιθυμεί ένα από τα πιο γρήγορα MX-5 στον πλανήτη.