Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα και μοναδικό: Viper GTS CS

Ελλάδα 20:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα και μοναδικό: Viper GTS CS

ΝΕΑ

Ένα και μοναδικό: Viper GTS CS

ΝΕΑ

Αυτό το Dodge Viper GTS CS είναι το μόνο στον κόσμο και φυσικά αποτελεί είδηση το ότι θα δημοπρατηθεί στις αρχές του νέου έτους.

Advertisement
Advertisement

Δημιουργήθηκε ως μέρος μιας προσπάθειας για συνεργασία μεταξύ Carroll Shelby και Fitzgerald Motorsports.

Το Viper GTS CS διαθέτει ένα μοναδικό αμάξωμα με μπροστινό μέρος εμπνευσμένο από την Cobra, αλλαγμένους πλευρικούς αεραγωγούς και εντυπωσιακούς διαιρούμενους τροχούς 18 ιντσών. Ο τολμηρός σχεδιασμός συνεχίζεται στην καμπίνα όπου υπάρχουν κόκκινα και χρυσά (!) δερμάτινα καθίσματα με ζώνες τεσσάρων σημείων. Υπάρχουν επίσης ειδικά ταμπελάκια και κεντημένες υπογραφές Carroll Shelby. Μεγαλύτερες αλλαγές συμβαίνουν κάτω από το εμπρός καπώ, καθώς το Viper είναι εξοπλισμένο με τροποποιημένη εισαγωγή, αναβαθμισμένη κεντρική μονάδα διαχείρισης και νέο σύστημα εξαγωγής, από τον κινητήρα μέχρι τις απολήξεις.

Advertisement
Advertisement

Χάρη σε αυτές τις τροποποιήσεις, το 8λίτρο V10 της πρώτης γενιάς του Viper, στην περίπτωση του GTS CS είχε προγραμματιστεί να αποδίδει 487 ίππους- 31 περισσότερους σε σχέση με την εργοστασιακή μορφή του μοντέλου. Υπήρχαν σχέδια για την κατασκευή 50 Viper GTS CS, με το αρχικό πλάνο να κάνει λόγο για 25 coupe και άλλο τόσα roadster. Το σχέδιο αυτό όμως ναυάγησε, μαζί με την Shelby και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το συγκεκριμένο που έχουμε στις φωτογραφίες να είναι το μοναδικό που κατασκευάστηκε ποτέ. Είναι η πρώτη φορά που το αυτοκίνητο προσφέρεται προς πώληση καθώς παρέμεινε στα χέρια του αρχικού ιδιοκτήτη του για δεκαετίες. Ωστόσο, έχει όλα του τα πιστοποιητικά αλλά και τα βιβλία συντήρησης με τις σφραγίδες που πρέπει και συνοδεύεται από υπογεγραμμένη επιστολή γνησιότητας. Η αρχική εκτίμηση για τη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί από την Mecum Kissimmee τον Ιανουάριο, ήταν σχεδόν 90.000 δολάρια αλλά το πιθανότερο είναι πως η τελική προσφορά θα είναι υψηλότερη.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

O Νίκος Βέρτης και η Shelby Cobra (VIDEO)

To πιο “άγριο” Dodge Viper έχει τέσσερις πίσω τροχούς (VIDEO)

Advertisement

Chevrolet Corvette C4 με κινητήρα V12!