Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα και μοναδικό Dacia Duster Cabrio

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα και μοναδικό Dacia Duster Cabrio

ΝΕΑ

Ένα και μοναδικό Dacia Duster Cabrio

ΝΕΑ

Ναι, υπάρχει ανοιχτή έκδοση του Dacia Duster και διαθέτει εσωτερικό πολυτελείας που θυμίζει… γιοτ.

Advertisement
Advertisement

Η «AutoK9» τόλμησε και η γκάμα του Dacia Duster απέκτησε, ένα νέο διαφορετικό μοντέλο.

Το Duster ήταν το πιο δημοφιλές όχημα που πωλήθηκε από τη συμμαχία Renault-Nissan πέρυσι. Παρόλα αυτά, τα μοντέλα που βασίζονται στο crossover της Dacia δεν έχουν μεγάλη ποικιλία αμαξωμάτων. Αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα, όταν μία εταιρία μετατροπών από την Ρουμανία δημιούργησε το πρώτο (και μοναδικό) Duster Summer Cabriolet.

Πίσω από το όνομα «AutoK9» δεν είναι ένα κατάστημα που κατασκευάζει συστήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων, αλλά μία εταιρία μετατροπών/βελτιώσεων στη Ρουμανία με ειδίκευση στα Dacia. Το 2010, μετέτρεψαν ένα sedan Logan σε cabrio, για να ακολουθήσει ένα sport δίθυρο Logan Coupe το 2013. Σε σύγκριση με αυτά, το Duster convertible φαίνεται πολύ πιο σύγχρονο και ελκυστικό.

Advertisement
Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα ανοιχτά crossover είναι μια σχεδιαστική άσκηση/τάση την οποία ακολουθούν κάποιοι κατασκευαστές. Το Nissan Murano έκανε την αρχή και μετά το Range Rover Evoque συνέχισε και τώρα ήρθε το Volkswagen T-Roc. Μάλιστα το ανοιχτό Duster, δανείζεται στοιχεία από το VW όπως: Το rollover hoop στο πίσω μέρος, δανεισμένο από το εμβληματικό ανοιχτό Golf «picnic basket».

Η μετατροπή του Duster σε ανοιχτό δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η διαδικασία ξεκίνησε με ένα πολύ κατεστραμμένο αυτοκίνητο, το οποίο υποβλήθηκε σε επισκευές/αποκατάσταση/μετατροπή τεσσάρων μηνών με κόστος περίπου 30.000 ευρώ. Σίγουρα, αυτό το κάνει τόσο ακριβό όσο ένα Golf GTI, αλλά είναι το μοναδικό Duster Cabrio στον κόσμο. Όπως πιθανότατα έχετε παρατηρήσει, έχουν γίνει πολλές εξωτερικές αλλαγές. Είναι δίπορτο (οι πόρτες είναι χωρίς πλαίσιο), έχει αλλάξει η εμπρός «μάσκα» και τα φώτα ομίχλης. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτεροι μαύροι τροχοί με αποστάτες. Το εσωτερικό είναι… καλύτερο από οποιοδήποτε Dacia. Λευκό δέρμα έχει χρησιμοποιηθεί για τα καθίσματα, ενώ τα δάπεδα είναι διακοσμημένα με ειδικό ξύλο. Για να γεμίσει λίγο η απλή κεντρική κονσόλα του Duster οι τεχνικοί της «AutoK9» πήραν ένα σύστημα ψυχαγωγίας από Tesla.

Advertisement

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Dacia Duster ECO-G: Οικονομία και αυτονομία!

Dacia Duster με αυξημένη ηχομόνωση καμπίνας

Advertisement

Dacia Duster: Ακόμα πιο εύκολη και απολαυστική εμπειρία οδήγησης