Live Κίνηση
Περισσότερα
Dacia-Renault

Dacia Duster: Ακόμα πιο εύκολη και απολαυστική εμπειρία οδήγησης

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dacia Duster: Ακόμα πιο εύκολη και απολαυστική εμπειρία οδήγησης

Dacia-Renault

Dacia Duster: Ακόμα πιο εύκολη και απολαυστική εμπειρία οδήγησης

Dacia-Renault

Βελτιωμένο σε κάθε τομέα, το νέο Dacia Duster, υπόσχεται στους κατόχους του απολαυστική εμπειρία οδήγησης! Ας δούμε το πως!

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Duster χρησιμοποιεί μια νέα ηλεκτρικά υποβοηθούμενη κρεμαγιέρα. Το νέο σύστημα μειώνει κατά 35% τη δύναμη που πρέπει να ασκήσει ο οδηγός, στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τους ελιγμούς στάθμευσης. Παράλληλα το σύστημα διεύθυνσης έχει κατά 6% μικρότερο λόγο μετάδοσης, προσφέροντας γρηγορότερη απόκριση και βελτιωμένη ευελιξία. Ο βαθμός υποβοήθησης είναι μεταβλητός ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος για καλύτερη σταθερότητα στις μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ συνολικά προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση, ιδιαίτερα στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα multi-view camera, αποτελείται από τέσσερις κάμερες (μία εμπρός, από μία σε κάθε πλευρά του οχήματος και μία στο πίσω μέρος) και επιτρέπει στον οδηγό να έχει μια περιμετρική εικόνα του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο, βοηθώντας τον σημαντικά κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα με την επιλογή της όπισθεν και αν ο οδηγός επιλέξει την 1η στην οθόνη προβάλλεται η εικόνα από την εμπρός κάμερα. Παράλληλα η κάμερα μπορεί να ενεργοποιηθεί και χειροκίνητα, πατώντας το κουμπί “MVC”. Με το ίδιο κουμπί ο οδηγός μπορεί να απενεργοποιήσει το σύστημα, το οποίο απενεργοποιείται σε κάθε περίπτωση αυτόματα αν η ταχύτητα του οχήματος ξεπεράσει τα 20χλμ./ώρα. Οι πλαϊνές κάμερες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος των εξωτερικών καθρεπτών.

Το Hill Descent Control επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει με άνεση και ασφάλεια την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε κατηφορικές διαδρομές με μεγάλη κλίση. Το σύστημα επενεργεί στα φρένα του οχήματος παρέχοντας εξαιρετική σταθερότητα. Ο συνδυασμός των συστημάτων Hill Start Assist και Hill Descent Control κάνουν την οδήγηση σε δρόμους με μεγάλη κλίση πολύ πιο εύκολη και ασφαλή.
Για τους φίλους της εκτός δρόμου οδήγησης, η απεικόνιση 4X4 στο σύστημα MediaNav Evolution περιλαμβάνει πυξίδα και κλινόμετρα (διαμήκης και εγκάρσιος άξονας) που ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο τον οδηγό για τις κλίσεις του οχήματος.

Advertisement

Το νέο Duster είναι διαθέσιμο και με σύστημα εισόδου – εκκίνησης χωρίς κλειδί. Το σύστημα αυτόματα ξεκλειδώνει όλες τις πόρτες καθώς ο οδηγός πλησιάζει το όχημα και αντίστοιχα τις ασφαλίζει καθώς απομακρύνεται. Επίσης ο οδηγός δεν χρειάζεται να βγάλει το κλειδί από την τσέπη του χάρη στο σύστημα εκκίνησης με κουμπί start/stop.

Advertisement

Το σύστημα πολυμέσων MediaNav Evolution περιλαμβάνει και το σύστημα Driving Eco2, το οποίο ενημερώνει και βοηθά τον οδηγό ώστε να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο με τη μέγιστη οικονομία καυσίμου.