Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα ιδιαίτερο ρεκόρ από Abarth 124 Spider

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα ιδιαίτερο ρεκόρ από Abarth 124 Spider

ΝΕΑ

Ένα ιδιαίτερο ρεκόρ από Abarth 124 Spider

ΝΕΑ

Το Abarth 124 Spider μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς σημείωσε τους ταχύτερους ελιγμούς ανάμεσα από δύο άλλα όμοια μοντέλα, την γνωστή φιγούρα «οχτάρι».

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Οδηγός της συγκεκριμένης προσπάθειας ήταν ο Βρετανός κασκαντέρ Άλαστερ Μόφατ, ο οποίος έγινε γνωστός τον περασμένο Ιούλιο, σημειώνοντας ρεκόρ Γκίνες για το πιο στενό παρκάρισμα με όπισθεν, χρησιμοποιώντας το ίδιο αυτοκίνητο. Τώρα, το εγχείρημά του ήταν σαφώς πιο περίπλοκο. Για να το επιτύχει, το μοναδικό που άλλαξε ήταν η πίεση στα ελαστικά, για να μπορούν να δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπερ και εγένετο, με τον Μόφατ να πραγματοποιεί πέντε συνεχόμενες φορές «οχτάρια» σε χρόνο μόλις 45,66 δευτερολέπτων. Περιχαρής μετά την επιτυχημένη προσπάθειά του, ο Μόφατ δήλωσε: «Η επιλογή του 124 Spider ήταν αυτή ακριβώς που ψάχναμε, ένα αυτοκίνητο με χαμηλό βάρος, ισορροπημένο πλαίσιο και πίσω κίνηση».

2018-abarth-124-spider-16-0318-chariatis-530

Να αναφέρουμε ότι το κάτω από το καπό του Abarth 124 Spider βρίσκεται ο βελτιωμένος στα σημεία κινητήρας MultiAir των 1,4 λίτρων, γνωστός από τη μέχρι σήμερα παρουσία του στις προτάσεις του ιταλικού ομίλου, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 170 ίππους και 25,5 χλγμ ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων, ενώ διαφορετικής ρύθμισης είναι η ανάρτηση, με σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ της Bilstein.

Advertisement

2018-abarth-124-spider-18-0318-chariatis-640