Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα εκατομμύριο κινητήρες από την BMW

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα εκατομμύριο κινητήρες από την BMW

ΝΕΑ

Ένα εκατομμύριο κινητήρες από την BMW

ΝΕΑ

Για την ακρίβεια η παραγωγή των 2λιτρων TwinPower είναι αυτή που σε μόλις 3 και κάτι χρόνια από την έναρξη στο εργοστάσιο του Μονάχου ξεπέρασε το 1.000.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου ξεπέρασε σε μόλις τρεισήμισι χρόνια η παραγωγή των νέας γενιάς τετρακύλινδρων δίλιτρων τούρμπο κινητήρων στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο. H παραγωγή των TwinPower κινητήρων ξεκίνησε το 2011 και το πρώτο πεδίο εφαρμογής ήταν η BMW Χ1 με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο (τεχνολογίας twin-scroll) ισχύος 245 PS στην έκδοση xDrive28i.

Πλέον, οι δίλιτροι TwinPower κινητήρες αποδίδουν από 105 έως 180 kW (140 έως 242 PS) και τοποθετούνται σε 9 διαφορετικά μοντέλα συμπεριλαμβανομένων της Σειράς 1, Σειράς 3, Σειράς 5 και X3. «Στο εργοστάσιο αυτό κατασκευάζουμε κινητήρες από το 1922 αλλά ποτέ δεν καταφέραμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να φτάσουμε μία μεγάλη επίδοση στο ένα εκατομμύριο», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Harald Kruger. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω μηχανικό σύνολο είχε αναδειχθεί κινητήρας της χρονιάς στην κατηγορία του το 2012 και το 2013.

Advertisement
Advertisement