Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα εκατ. αυτοκίνητα SkyActiv από τη Mazda

Ελλάδα 10:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα εκατ. αυτοκίνητα SkyActiv από τη Mazda

ΝΕΑ

Ένα εκατ. αυτοκίνητα SkyActiv από τη Mazda

ΝΕΑ

Η νέα εποχή της Mazda έχει ταυτιστεί χρονικά αλλά και τεχνολογικά με το λανσάρισμα των νέων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου SkyActiv. Πέρασαν δύο χρόνια και τέσσερις μήνες από την έναρξη παραγωγής του CX-5 το Νοέμβριο του 2011. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατασκευάστηκαν πάνω από 1 εκατ. αυτοκίνητα (1.040.000 για την ακρίβεια έως τα τέλη Μαρτίου) με αυτούς τους κινητήρες κάτω από το καπό τους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τα Mazda με κινητήρες SkyActiv κατασκευάζεται σε Ιαπωνία, Κίνα, Μεξικό και Ταϊλάνδη και πωλούνται σε περισσότερες από 100 χώρες. Πρόκειται για τα CX-5, Mazda6 και Mazda3. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη των μοντέλων με κινητήρες SkyActiv και οι πωλήσεις του 1 εκατ. μονάδων αποδεικνύουν πόσο δημοφιλή είναι. Με δεδομένη τη σκληρή μας δουλειά και το πνεύμα που μας χαρακτηρίζει, θα συνεχίσουμε θα κατασκευάζουμε ακόμη πιο γοητευτικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Masamichi Kogai.

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει έως το 2016 άλλα πέντε νέα μοντέλα με κινητήρες SkyActiv. Όσον αφορά το μέλλον της Mazda στην Ελλάδα, οι πληροφορίες του NewsAuto.gr αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της εισαγωγικής εταιρείας με το εργοστάσιο για το λανσάρισμα στη χώρα μας του νέου Mazda3.