Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Honda NSX είναι διαφορετικό

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Honda NSX είναι διαφορετικό

ΝΕΑ

Αυτό το Honda NSX είναι διαφορετικό

ΝΕΑ

Η διάσημη ιαπωνική αγωνιστική ομάδα ARTA παρουσιάζει μία… άγρια πλευρά του Honda NSX. Η εταιρία μεταμορφώνει την εμφάνιση του οχήματος και προσθέτει μια διάταξη τετραπλής εξάτμισης, που θυμίζει κάπως την Pagani Zonda.

Advertisement
Advertisement

Το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος είναι πλέον πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα. Το όνομα του είναι Legavelo, η ζητούμενη τιμή είναι 195.000 ευρώ και θα δημιουργηθούν μόνο πέντε από αυτά.

 

Η ARTA χρησιμοποιεί πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) για το 65% του αμαξώματος του Legavelo. Οι αλλαγές έχουν γίνει στην μπροστινή μάσκα (έχει μεγαλύτερες εισόδους αέρα) και στο καπό όπου υπάρχουν πολλοί αεραγωγοί.

Advertisement
Advertisement

Το πίσω τμήμα του αμαξώματος αποκτά επίσης περισσότερες γωνίες, έχουν σχεδιαστεί ξανά τα «φτερά» ενώ υπάρχουν αεραγωγοί σε αυτά και μία μικρή αεροτομή στο καπό. Η διάταξη της τετραπλής εξάτμισης σε τετράγωνες απολήξεις βρίσκεται κάτω από τον προφυλακτήρα.

Η ARTA προσθέτει επίσης πάνελ από ανθρακονήματα (με πλέξη twill) στο εσωτερικό. Η εταιρεία καλύπτει επίσης τα καθίσματα, το τιμόνι και τα πάνελ των θυρών στο Alcantara, ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για αλλαγές στα μηχανικά μέρη του Honda NSX. Θυμίζουμε πως αποτελούνται από έναν twin-turbo V6 3,5 λίτρων με τρεις ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν συνολική ισχύ 573 ίππων.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή η Honda αποχαιρετά το NSX γιατί η παραγωγή τελειώνει το 2022. Για να πει αντίο, η εταιρεία δημιουργεί το Type S με 600 ίππους. Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη εννέα σχέσεων αλλάζει 50% πιο γρήγορα. Ένα προαιρετικό Ελαφρύ Πακέτο προσθέτει κεραμικά φρένα, κάλυμμα κινητήρα από ανθρακονήματα και εσωτερική επένδυση από το ίδιο υλικό για μείωση του βάρους κατά 26,2 κιλά.

Advertisement

Το NSX Type S περιορίζεται σε 350 μονάδες παγκοσμίως. Από αυτά, τα 300 θα πωληθούν στις ΗΠΑ και 30 μονάδες είναι για την Ιαπωνία.

Advertisement