Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα ακόμα άγνωστο αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Ελλάδα…

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα ακόμα άγνωστο αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Ελλάδα…

ΝΕΑ

Ένα ακόμα άγνωστο αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Ελλάδα…

ΝΕΑ

Το μαύρο πολυτελές SUV που έρχεται από την Κίνα και ονομάζεται Voyah Free, έχει ταξινομηθεί τον περασμένο Ιανουάριο και προκαλεί αίσθηση με τον όγκο και την σχεδίαση του.

Advertisement
Advertisement

Νέες μάρκες αυτοκινήτου έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική – και όχι μόνο – αγορά και οι περισσότερες είναι «made in china». Η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων που διαθέτουν είναι ηλεκτρικά, όμως υπάρχουν και μοντέλα με θερμικούς κινητήρες.

Προς το παρόν το μερίδιο που έχουν στην αγορά είναι μικρό, όμως κάθε μήνα καταφέρνουν να ταξινομούν όλο και περισσότερα αυτοκίνητα. Και αυτό διότι οι Κινέζοι έχουν ανεβάσει την ποιότητα στα αυτοκίνητά τους, το ίδιο έχουν κάνει με τα θέματα ασφαλείας, ενώ σχεδιαστικά προσεγγίζουν τα γούστα του καταναλωτή.

Η MG ξεκάθαρα πρωταγωνιστεί στην αγορά, έχοντας ωστόσο και μία μεγάλη ιστορία καθώς ξεκίνησε ως βρετανική μάρκα πριν από έναν περίπου αιώνα. Η συγκεκριμένη διαθέτει και οχήματα με θερμικούς κινητήρες, γεγονός που κάνει πιο «εύκολο» το έργο της.

Ήρθε και η BYD

Advertisement
Advertisement

Πλέον ακολουθεί η BYD, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία εταιρεία με παρουσία σε 20 ευρωπαϊκές χώρες αλλά με μόνο αμιγώς – προς το παρόν – ηλεκτρικά μοντέλα.

Η συγκεκριμένη είναι η Νο2 σε πωλήσεις ηλεκτρικών (μόνο αμιγώς και όχι συνδυαστικά και με Plug-in hybrid) στον κόσμο, πίσω από την Tesla.

Seres και Lync&Co

Πριν από δύο μήνες λανσαρίστηκε η μάρκα SERES. Η συγκεκριμένη διαθέτει ένα ηλεκτρικό όχημα στα 65.000 ευρώ περίπου και χαρακτηρίζεται από την καλή ποιότητα και τις επιδόσεις.

Advertisement

Σε λίγες εβδομάδες θα εμφανιστεί και η Lync&Co, που ήδη και όπως έχουμε γράψει σε σχετικό άρθρο, φέρνει με το… καλημέρα πάνω από 300 αυτοκίνητα στην Ελλάδα.

Νέα μάρκα και η Voyah

Μεταξύ άλλων υπάρχει και άλλη μία μάρκα που ακόμα δεν έχει λανσαριστεί αλλά ο φακός του Newsauto την απαθανάτισε στους δρόμους. Ο λόγος για τη VOYAH που ιδρύθηκε το 2019, και όπως μπορείτε να δείτε, αφορά σ’ ένα μοντέλο της κατηγορίας SUV.

Advertisement

Η καταγωγή του είναι από την Κίνα, όμως τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν Ευρώπη. Το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό που έχει ταξινομηθεί στην Ελλάδα και το έχει φέρει ο Όμιλος Σπανός.

Πολύ μεγάλη… μπαταρία

Το Free, όπως ονομάζεται, είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αποδίδει 489 ίππους και 720Nm ροπή ενώ το μήκος του αγγίζει τα 4,9 μέτρα.

Το τετρακίνητο μοντέλο βάρους 2.340 κιλών επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρ σε 4,4 δευτερόλεπτα, και η τελική του περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα. Να σημειώσουμε ότι οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 106,7kWh με την αυτονομία να φτάνει στα 500 χιλιόμετρα.

Κοντά στα 70.000 ευρώ

Advertisement

Η τιμή του Voyah Free δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά εκτιμάται κοντά στα 70.000 ευρώ περίπου. Το πρώτο έχει ταξινομηθεί σε μαύρο χρώμα και λογικά θα λανσαριστεί εντός του 2024.

Η έδρα της εταιρείας είναι στην Ελβετία και ήδη το μοντέλο κυκλοφορεί σε Ελβετία, Νορβηγία, Ισραήλ, Λευκορωσία κ.ά.