Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο για το 2021 των Ελβετών

Ελλάδα 21:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο για το 2021 των Ελβετών

ΝΕΑ

Αυτό είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο για το 2021 των Ελβετών

ΝΕΑ

Η ανάδειξή του σε κορυφαίο αυτοκίνητο της Ελβετίας, έγινε κατόπιν ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 αναγνώστες…

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερη αγάπη για τη Skoda Octavia τρέφουν οι Ελβετοί, οι οποίοι την ανέδειξαν σε αγαπημένο τους αυτοκίνητο (“Switzerland’s Favourite Car”).

Το οικογενειακό μοντέλο της τσεχικής εταιρείας, στην 4η γενιά του, έλαβε τη συγκεκριμένη τιμητική διάκριση στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού “Ελβετικό αυτοκίνητο της Χρονιάς”, ο οποίος διοργανώθηκε για δέκατη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η νέα Skoda Octavia iV στην Ελλάδα (+τιμές)

Advertisement
Advertisement

 

Η ανάδειξή του σε κορυφαίο αυτοκίνητο της Ελβετίας, έγινε κατόπιν ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 αναγνώστες και online χρήστες. Η Octavia συγκέντρωσε ποσοστό 9,6%, ανταγωνιζόμενη 47 νέα αυτοκίνητα.

Advertisement

Όπως είναι εύλογο, η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης για την απονομή του βραβείου, με το τελευταίο να… παραδίδεται διαδικτυακά.

Υπενθυμίζουμε πως στην πλούσια Ελβετία η Skoda Octavia είναι το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις, για τέσσερα διαδοχικά έτη. Στην 4η γενιά, το μοντέλο φέρει οικολογικό προσανατολισμό, ενώ διατίθεται σε ευρεία γκάμα κινητήρων: ντίζελ, φυσικό αέριο, plug-in hybrid και mild hybrid. Παράλληλα, προσφέρεται τόσο σε προσθιοκίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση.

Advertisement

 

Επιπροσθέτως, το μοντέλο ξεχωρίζει και για τη χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ, η οποία στην έκδοση αμαξώματος Grand Coupe φτάνει τα 600 λίτρα, ενώ στην Sportwagon τα 640 – ο μεγαλύτερος στην κατηγορία.

Advertisement

Το κινητήριο σύνολο που ξεχωρίζει, τέλος, είναι το plug-in υβριδικό (Octavia iV). Ένας βενζινοκινητήρας 1.4 TSI συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστικά 204 PS, ενώ μία μπαταρία 13 kWh εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 55 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης:

To Skoda Felicia επιστρέφει σαν ηλεκτρικό

125 χρόνια Skoda: Ταξίδι στο χρόνο με δώδεκα αυτοκίνητα-ορόσημα (+vid)

Εικονικά μοντέλα από την 125χρονη ιστορία της Skoda στο Rétromobile