Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η μετοχή της Tesla!

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η μετοχή της Tesla!

ΝΕΑ

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η μετοχή της Tesla!

ΝΕΑ

Ανατροπή των δεδομένων προκαλεί η «εκτόξευση» τις τιμής για την μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Το επίπεδο-ρεκόρ των 420 δολαρίων κατέκτησε η μετοχή της Tesla και αποτελεί το επίπεδο στο οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk είχε αναφέρει πέρυσι ότι εάν η Tesla το άγγιζε θα εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής της. «Σκέφτομαι να βγάλω την Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολάρια, είχε γράψει o Musk σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης τον Αύγουστο του 2019 καθώς εκτιμούσε ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

Η συγκεκριμένη δήλωση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έφεραν τον Musk αντιμέτωπο με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία κινήθηκε δικαστικά εναντίον του κατηγορώντας τον για ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις! Η Επιτροπή ισχυρίστηκε ότι ο Musk ήξερε πως δεν υπήρχε έτοιμη συμφωνία για να ιδιωτικοποιήσει την Tesla στα 420 δολάρια. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αποσυρθεί από Πρόεδρος της εταιρείας για τουλάχιστον τρία έτη και ο ίδιος αλλά και η Tesla συμφώνησαν να πληρώσουν πρόστιμα 20 εκατ. δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Η άνοδος που κατέγραψαν οι μετοχές της Tesla προκλήθηκε από τη συμφωνία που έκλεισε η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μια ομάδα κινεζικών τραπεζικών για τη λήψη δανείου ύψους 1,4 δισ. δολ., 5ετούς διάρκειας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το εργοστάσιο-giga που κατασκευάζει στην Κίνα. Πάντως τα πρωτοποριακά φορτηγά της Tesla άγγιξαν τις 250.000 προ-παραγγελίες. Ο Elon Musk είχε αποκαλύψει πως μέχρι στιγμής, περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν δώσει 100 δολάρια «προκαταβολή» για το νέο ηλεκτρικό όχημα «Cybertruck»!

Παράλληλα τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνεται και το τεταρτο τρίμηνο των πωλήσεων και οι επιδόσεις της Tesla αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές αλλά και τους αναλυτές όπου οι στόχοι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκαναν λόγο για 100.000 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πότε αλλάζουν οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης!

H.Π.Α.: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν χάνουν την αξία τους μετά από 5 χρόνια!

Advertisement

Τέλη Κυκλοφορίας: Πόσες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες – Πώς θα τα γλιτώσετε