Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: “Η Tesla θα λανσάρει πλήρες αυτόνομο σύστημα κίνησης το 2021”

Ελλάδα 0:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: “Η Tesla θα λανσάρει πλήρες αυτόνομο σύστημα κίνησης το 2021”

ΝΕΑ

Elon Musk: “Η Tesla θα λανσάρει πλήρες αυτόνομο σύστημα κίνησης το 2021”

ΝΕΑ

Ο Elon Musk έχει προβεί τελευταία στον τολμηρό ισχυρισμό ότι η εταιρία του, η Tesla, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα κίνησης στα μοντέλα της μέσα στο 2021.

Advertisement
Advertisement

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων κυκλοφόρησε πρόσφατα το σύστημα Full Self-Driving Beta σε επιλεγμένους ιδιοκτήτες, αλλά παρά το όνομα του συστήματος, δεν έχει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 όπως εύλογα θα περιμένατε. Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια τον Musk να κάνει έναν από τους χαρακτηριστικά υπερβολικά φιλόδοξους ισχυρισμούς του για το πόσο κοντά βρίσκεται η Tesla στο να επιτύχει πλήρη αυτονομία, αναφέρει η Electrek.

Αφού έλαβε πρόσφατα το βραβείο Axel Springer στη Γερμανία, ο Musk ρωτήθηκε πότε η Tesla θα προσφέρει πλήρη αυτονομία. «Για να απαντήσω πραγματικά στην ερώτησή σας, είμαι εξαιρετικά σίγουρος ότι θα αποκτήσω πλήρη αυτονομία και θα την προσφέρω στους πελάτες της Tesla τον επόμενο χρόνο», είπε. Ο Musk πρόσθεσε ότι το νομικό πλαίσιο θα αποδειχθεί πιο περίπλοκο, αν και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «τουλάχιστον ορισμένες δικαιοδοσίες θα επιτρέψουν την πλήρη αυτόνομη οδήγηση το επόμενο έτος».

Advertisement
Advertisement

Μήπως η Tesla απελευθερώσει πλήρως την αυτόνομη οδήγηση το 2021 και θα πάρει την κατάλληλη έγκριση να το πράξει; Αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί. Σε τελική ανάλυση, η Musk έχει κάνει λάθος στο παρελθόν σχετικά με την εισαγωγή αυτόνομων τεχνολογιών – και για να είμαστε δίκαιοι, το ίδιο ισχύει και για άλλα στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στα μέσα του τρέχοντος έτους, ισχυρίστηκε ότι τα αυτοκίνητα της Tesla θα ήταν πλήρως αυτόνομα μέχρι τα τέλη του 2020. Το 2019, ισχυρίστηκε ότι θα υπήρχαν 1 εκατομμύριο “ρομπότ” Tesla στους δρόμους μέχρι το τέλος του έτους. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τίποτα. Στη συνέχεια, υπάρχει ο διαβόητος ισχυρισμός της Musk ότι η Tesla θα επιδείξει ένα από τα οχήματά της που κινήθηκε αυτόνομα στις ΗΠΑ. Ο αρχικός στόχος ήταν να πραγματοποιηθεί αυτή η επίδειξη το 2017, αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Η Tesla έκτη πολυτιμότερη εταιρεία στις ΗΠΑ!

Tesla: Αύξηση στις τιμές του Model S σε Ελλάδα και Ευρώπη

Advertisement

Πρόστιμο 12 εκατ. ευρώ στην Tesla!