Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελληνικό υπεραυτοκίνητο CHAOS: Αυτή είναι η αλήθεια

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνικό υπεραυτοκίνητο CHAOS: Αυτή είναι η αλήθεια

ΝΕΑ

Ελληνικό υπεραυτοκίνητο CHAOS: Αυτή είναι η αλήθεια

ΝΕΑ

Ο τρόπος που δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες του Chaos είναι ακριβώς ο ίδιος που βλέπουμε από όλες τις εταιρείες αυτοκινήτου. Δείτε παραδείγματα από Ferrari, Mercedes, Maserati κ.λπ. και διαβάστε για την αποθέωση των ινδικών και αλβανικών super cars…

Advertisement
Advertisement

Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021. Μία μέρα που η εταιρεία Spyros Panopoulos Automotive είχε ανακοινώσει πως θα δημοσιεύσει φωτογραφίες από το υπεραυτοκίνητο που ετοιμάζει με την ονομασία Chaos. Η αποκάλυψη ήταν προγραμματισμένη για τις 20.00, όμως ένα τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα δημιούργησε καθυστερήσεις.

Όπως κάποιοι παρατήρησαν το layout της ιστοσελίδας άλλαξε και έγινε πιο σύγχρονο, ακολουθώντας την τάση. Το χρονόμετρο μετρούσε αντίστροφα, αλλά όπως αποδείχτηκε η επισκεψιμότητα «γονάτισε», την έναρξη των αποκαλύψεων. Σχεδόν μετά από 40-50 λεπτά το site άρχισε να βγαίνει στον αέρα δεχόμενο επισκέψεις και οι φίλοι του αυτοκινήτου να βλέπουν εικόνες από το ελληνικό υπεραυτοκίνητο.

Πριν από λίγες ημέρες και μέσα από την σελίδα του στο Instagram o Σπύρος Πανόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Advertisement
Advertisement

«Μετά από σειρά κατοχυρώσεων πατεντών και σχεδίων και εφόσον είμαστε πλέον προστατευμένοι, είναι η ώρα να αποκαλύψουμε την δουλειά μας. Μετά από 4 έτη σκληρής δουλειάς, η στιγμή της αποκάλυψης του Chaos είναι πιο κοντά από ποτέ. Και με αφορμή την ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS) 2021/22 που είχαμε σκοπό να κάνουμε επίσημη παρουσίαση.


Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 θα δημοσιευθούν εικόνες και λεπτομέρειες μέσα από την ιστοσελίδα της SP Automotive www.spyrospanopoulos.com

Advertisement

Το Πρόγραμμά μας το 2022-23 έχεις ως εξής.
* Παρουσίαση του αυτοκινήτου από την ελληνική κυβέρνηση.
* Παρουσίαση του αυτοκινήτου για το κοινό στο καινούριο μας κέντρο – εργοστάσιο.
* Παρουσίαση και δοκιμή από το bbc-top gear
* Προσπάθεια ρεκόρ τελικής ταχύτητας για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής. (Χορηγός Red Bull)
* Προσπάθεια ρεκόρ χρόνου στην πίστα Nurburgring για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.
* Προσπάθεια ρεκόρ επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.
Παράλληλα την ίδια μέρα 1/11/21 θα παρουσιάσουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, και το υπέρ αυτοκίνητο υδρογόνου όπως και διάφορες άλλες δουλειές μας που ετοιμάζαμε τόσο καιρό αθόρυβα.

Όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει, ξεκάθαρα η ανακοίνωση ανέφερε πως θα δημοσιευτούν φωτογραφίες από το αυτοκίνητο στη νέα σελίδα της εταιρείας, ενώ στην Γενεύη θα παρουσιαζόταν το τελικό σχέδιο ως “καλουπι” πραγματικών διαστάσεων όπως συμβαίνει στα περισσότερα πρωτότυπα αυτοκίνητα που έχουμε δεί, στο παρελθόν και απο κοντά.

Το σχεδιαστικό… καλούπι της Porsche 911 (992)

Advertisement


Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Πουθενά δεν αναφέρθηκε πως θα δούμε το αυτοκίνητο σε κίνηση, πως θα κάνει… donats και άλλα αντίστοιχα αναμενόμενα.

 

Όπως δήλωσε και σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Σπύρος Πανόπουλος, οι φωτογραφίες ανέβηκαν καθώς πριν από λίγες ημέρες το «AutoWeek» έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το αυτοκίνητο. Όχι όπως είναι πραγματικά το Chaos αλλά όπως αποτυπώνονται σε σχέδια που αφορούν στην κατοχύρωση πατεντών. Προκειμένου λοιπόν να μην κυκλοφορούν αυτές οι εικόνες και να ξέρει ο κόσμος πώς είναι το αυτοκίνητο, η SPA προχώρησε στην δημοσίευσή τους την 1η Νοεμβρίου.

Αποκάλυψη σε ξένα πρότυπα…

Advertisement

Η αποκάλυψη των εικόνων έγινε στα πρότυπα του εξωτερικού, όπως δηλαδή γίνεται με όλα τα εργοστάσια. Μία επίσκεψη σε sites των εταιρειών αυτοκινήτων θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο για το πώς αποκαλύπτονται αρχικά τα αυτοκίνητα.
Ο τρόπος αυτός (CGI) είναι και ο καλύτερος για να μπορέσει κάποιος να αποτυπώσει μία εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ελέγξει το φωτισμό στο 100%, να έχει την καλύτερη γωνία λήψης και να μην μπει στη διαδικασία να καμουφλάρει το αυτοκίνητο για φωτογράφηση.

Με λίγα λόγια είναι κάτι συνηθισμένο στο χώρο του αυτοκινήτου και το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε παραδείγματα από διάφορες εταιρείες-κολοσσούς που λειτουργούν με αυτήν τη λογική, όπως Ferrari, Maserati, Audi, Mercedes κ.ά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παραδείγματα της Porsche που μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το παράδειγμα με την Alfa Romeo και να επισκεφτείτε τη σελίδα που γίνεται η επιλογή του… background (πατήστε ΕΔΩ)

Ελληνική προσπάθεια

Είναι λογικό λοιπόν, ο μη ενημερωμένος με τέτοιες λεπτομέρειες αναγνώστης να μην γνωρίζει (κάτι που δε χρειάζεται άλλωστε) τη διαδικασία δημοσίευσης φωτογραφιών. Σε κάθε περίπτωση το Chaos, είναι μία προχωρημένη προσπάθεια που όμοιά της δεν έχουμε δει στη χώρα μας. Μία ελληνική προσπάθεια που έχει σάρκα και οστά και ο καθένας που θα ψαχτεί σε βάθος και εκεί που πρέπει (πατέντες, κ.λπ) θα πάρει την απάντηση που θέλει.

 

 

Αποθέωση των αλβανικών και ινδικών super cars

Με την δημοσίευση των φωτογραφιών, συγκεκριμένο κοινό και χωρίς να γνωρίζει τα παραπάνω, ακολούθησε την τακτική του «Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα».
Άλλωστε, την ώρα που μερίδα ακόμα και… ειδικών προσπαθεί να φανεί αρεστή στο συγκεκριμένο κοινό, χωρίς να έχει κάνει έρευνα, να ρωτήσει, ρεπορτάζ κλπ, «τι, πώς και γιατί», αρέσκεται σε καυστικά σχόλια για τη συγκεκριμένη προσπάθεια, αποθεώνοντας σε κείμενά τους στο παρελθόν, μακέτες hypercars από Ινδία, Αλβανία, Ιράν κ.λπ.

Το σίγουρο είναι πως όλοι μας θέλουμε να δούμε, όχι ένα, ελληνικό hyper car αλλά πολλά αυτοκίνητα που θα μπορούν να κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Σαφώς και όλοι θέλουμε να θαυμάσουμε το Chaos και να το ακούσουμε. Σαφώς και θέλουμε να το δούμε να κινείται με τέρμα το γκάζι. Εμείς θα περιμένουμε….

 

Το μέλλον θα δείξει τι ισχύει και τι όχι…

Στο Newsauto ξεκάθαρα, στηρίζουμε κάθε σχετική, ελληνική προσπάθεια και μας αρέσει να δίνουμε την είδηση στον κόσμο, εφόσον πρώτα έχουμε βγει και ψάξει το κάθε θέμα.  Άλλωστε από την καρέκλα του γραφείου και από την οθόνη του υπολογιστή δεν πέτυχε ποτέ κανείς και τίποτα. Η υπομονή είναι αρετή και θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Είτε το Chaos βγει στους δρόμους, είτε όχι…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς αποφάσισε η Toyota να κατασκευάσει το GR Yaris;
Peugeot: Με «κλειδωμένη» τιμή τα μοντέλα της στην Ελλάδα
Τα νέα της πιάτσας, 308…