Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 308…

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 308…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 308…

ΝΕΑ

Αποκαλύψεις, ειδήσεις, νέα και παραλειπόμενα από την… πιάτσα του αυτοκινήτου. Αυτά που δεν γράφονται αλλά στο Newsauto ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να έχουμε. Πάει και ο Οκτώβρης, μπήκαμε ήδη στο Νοέμβριο. Αν δεν το έχετε καταλάβει σε σχεδόν 1.5 μήνα έχουμε Χριστούγεννα! Άλλαξε η ώρα, μίκρυνε και η μέρα. Απίστευτο πως περνά ο καιρός. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να περνά ήρεμα, δημιουργικά και χωρίς… απρόοπτα που αφορούν θέματα υγείας.

Δυστυχώς ένα πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η συμπεριφορά των οδηγών. Στη μετά-καραντίνα εποχή διαπιστώνουμε πως κάτι… συμβαίνει. Πολλά νεύρα, όλοι βιάζονται, οι περισσότεροι είναι αφηρημένοι, ο καθένας σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Δεν κάνω καν αναφορά για τους πεζούς καθώς οι περισσότεροι τους βλέπουν σαν… bonus ή… κανονάκια!. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.

Τελείως έχει ξεφύγει και το διαπιστώνουμε και με την καθημερινή δημοσιογραφική ατζέντα. Πολλά ψυχολογικά, πολλές δολοφονίες… Με λίγα λόγια κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας και να μην συνεχίσουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας.

Advertisement
Advertisement

Στα της αγοράς τώρα. Από τα νούμερα διαπιστώνουμε πως μπορεί να πηγαίνει σχετικά καλά. Παρά την πτώση του Οκτωβρίου, οι επιχειρήσεις κρατήθηκαν αλλά αυτό έγινε με νύχια και με δόντια. Σίγουρα ο κλάδος περνά τις δυσκολίες του αλλά έχει επιβιώσει από πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις.

Η Ελλάδα αλλάζει…

Advertisement

Η σημερινή είδηση πάντως έχει να κάνει από την εμφάνιση του πρώτου ελληνικού hypercar. Ο λόγος για το CHAOS της Spyros Panopoulos Automotive που αποκαλύφτηκε σήμερα και όπως… ξέρουμε έπεται συνέχεια. Είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Καλώς ήλθατε στον 21ο αιώνα….


 

Σήμερα το βράδυ λίγο μετά τις 8 αποκαλύφτηκε το ελληνικό υπεραυτοκίνητο CHAOS. Πρόκειται για ένα όχημα που θα είναι διαθέσιμο σε μόλις 20 μονάδες. Η τιμή του θα είναι 5.5 και 12.5 εκατομμύρια ευρώ (δύο εκδόσεις). Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 


 

Από σήμερα η Opel αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της. Πλέον (εδώ και μήνες) βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Συγγελίδη και ξεκινά μία νέα στρατηγική ανάπτυξης.


Πτώση κατέγραψαν οι ταξινομήσεις των καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 6.408 μονάδες έναντι 6.776 τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Η πτώση άγγιξε το 5,4%.


Δύο στελέχη θα αποχωρήσουν από την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Opel. Ο γενικός διευθυντής Λεωνίδας Μισσαλάκης (φήμες θέλουν να πηγαίνει στο εξωτερικό) και η οικονομική διευθύντρια Μάρα Σαμαρά.


Φήμες θέλουν το περιοδικό TOP Gear να επιστρέφει στην Ελλάδα. Όχι ως έντυπο αλλά σε ψηφιακή μορφή…


 

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Audi RS3. Αυτός είναι και ο λόγος που στο εργοστασιακό video απολαμβάνουμε εκτός από το εντυπωσιακό σπορ μοντέλο και εικόνες από τη χώρα μας αλλά και την πίστα των Μεγάρων!


Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Volvo είχαν Έλληνες δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα σε αυτό που βρίσκεται στο Βέλγιο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δούνε πώς κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο αλλά και να τραβήξουν ακόμα και πλάνα, κάτι που τις περισσότερες φορές είναι απαγορευτικό…


Με 70 σελίδες αυτοκίνητο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα το «Κ» της Καθημερινής. Την επιμέλεια είχε ο Άρης Γαλανόπουλος.


Συνεργασία με το περιοδικό Quattroruote ξεκίνησε ο Παντελής Τζερτζεβέλης.


Το πρωτάθλημα στην κατηγορία Formula Sallon κατέκτησε ο Μάριος Ηλιόπουλος. Ο πρωταθλητής Ελλάδος και του 2020 κέρδισε την ανάβαση Διονύσου με Ford Focus και πρόσθεσε έναν ακόμη τίτλο στο ενεργητικό του.


 

Ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν την εμφάνισή τους στην Αστυπάλαια. Πρόκειται για το νησί με το οποίο η VW συνεργάζεται για να το μετατρέψει σε «πράσινο». Ήδη η Αστυπάλαια έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση εγκατεστημένων φορτιστών ανά κάτοικο στην Ελλάδα. Η δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης αφορά σε 12 ηλεκτρικά οχήματα.


Μία ακόμα εκδήλωση στήριξε η Subaru. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 30 – 31 Οκτωβρίου την αθλητική εκδήλωση multisport POROSEA 2021 (τρίαθλο, aquathlon, κολύμβηση και δρομικά) στο νησί του Πόρου.


 

Δύσκολο αναμένεται το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για τον κλάδο του αυτοκινήτου. Η ζήτηση μπορεί να είναι μεγάλη αλλά αυτοκίνητα δεν υπάρχουν. Οι προβλέψεις για τους πρώτους μήνες του 2022 δεν δείχνουν να είναι και τόσο καλές…


Νέες προσθήκες αυτοκινήτων θα γίνουν σύντομα στο στόλο της ΕΛ.ΑΣ. Όπως μαθαίνουμε θα προστεθούν δεκάδες νέα Peugeot 308.


Η ανάρτηση του Στράτη Χατζηπαναγιώτου σχετικά με τον χώρο των PR έχει πολύ ψωμί. Σε κάθε περίπτωση και όπως αναφέρει το ταγιέρ και η γραβάτα δεν κάνουν τη διαφορά…


Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει μαζί με το Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.


 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου με την Καθημερινή.


 

Βραδινή εκδήλωση με θέμα την ηλεκτροκίνηση διοργανώνει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου η MINI.


 

Ψηφιακά έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes-AMG SL. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου κι είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


Με τον Βαγγέλη Αρβανιτάκη συνομιλούν αυτήν την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης και ο Στάθης Πετρόπουλος. H συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη Formula 1 αλλά και την Alfa Romeo, την ομάδα του Έλληνα αεροδυναμιστή. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00. Την Κυριακή το «Πάνω από τα Όρια» προβάλλεται σε επανάληψη στις 10:00.



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 6
4. www.protothema.gr 13
5. www.newsauto.gr 19
6. www.tanea.gr 24
7. www.tovima.gr 29
8. www.car.gr 36
9. www.autogreeknews.gr 57
10. www.newsit.gr 59
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 19
2. www.autogreeknews.gr 57
3. www.gocar.gr 104
4. www.traction.gr 169
5. www.autotriti.gr 277
6. www.motorone.gr 374
7. www.autoagora.gr 813
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 1/11/2021 (21:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 128.000
2. Trcoff: 49.000
3. Drive magazine: 22.700
4. Tractiongr: 21.100
5. Carotogr: 11.600
6. CarGuysGr: 8.900
7. Gocar: 5.820
8. Ariadni Gerasimidou:5.690
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.130
10. Newsauto: 3.650
11. 4Τροχοί: 3.640
12. Auto Τρίτη: 1.570
13. Panos Seitanidis: 1.500
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. Enkinisi: 1.330
16. George Sargiannidis: 1.310
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 1/11/2021 (21:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.400
2. Moto & Bike TV 23.000
3. MOTOMAGGR 15.000
4. Bikeit.gr 3.300
5. Dimitris Diatsidis 1.920
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 1/11/2021 (21:00)