Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελλάδα: Πού θα βάλει η Tesla τους φορτιστές της;

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα: Πού θα βάλει η Tesla τους φορτιστές της;

ΝΕΑ

Ελλάδα: Πού θα βάλει η Tesla τους φορτιστές της;

ΝΕΑ

Προχωρά η επένδυση της Tesla στην Ευρώπη για το δίκτυο των ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ήδη η εταιρεία ανακοίνωσε σε ποιες πόλεις της Ελλάδας θα μπουν οι περίφημοι «superchargers» της.

Advertisement
Advertisement

Όπως είχαμε γράψει τον περασμένο Φεβρουάριο, η Tesla θα κατασκευάσει στην Ευρώπη μια τεράστια «ηλεκτρική λεωφόρο», η οποία θα ξεκινάει από την Πορτογαλία και θα καταλήγει στην Τουρκία, εγκαθιστώντας ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε αυτή τη «λεωφόρο» εντάσσεται και η χώρα μας, ώστε να εξυπηρετηθούν όχι μόνο οι εν Ελλάδι κάτοχοι ηλεκτρικών, αλλά και οι τουρίστες που θα καταφθάσουν με το αυτοκίνητό τους (ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό).

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή, το κοντινότερο σημείο στη χώρα μας με ταχυφορτιστές της Tesla είναι στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, όπου υπάρχουν 4 ταχυφορτιστές ισχύος έως και 150 kW. Το σημείο αυτό είναι το μοναδικό που υπάρχει στην «περιοχή» μας, αφού τα αμέσως κοντινότερα είναι στο Αλέξινατς της Σερβίας και στο Βγκόρατς της Κροατίας.

Όμως, σύντομα η Tesla θα αλλάξει αυτή την… έλλειψη, αφού όπως μπορούμε να δούμε στο site της εταιρείας για την Ευρώπη, αφού φορτιστές θα εγκατασταθούν και στα Σκόπια, στην Ευρωπϊκή Τουρκία, αλλά και κυρίως στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη, η Tesla στη χώρα μας θα τοποθετήσει φορτιστές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, τη Σπάρτη και τα Ιωάννινα.

Advertisement

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί το πότε θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αυτοί οι σταθμοί φόρτισης, ωστόσο τον περασμένο Φεβρουάριο στελέχη της Tesla είχαν έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσουν με αρμόδιους φορείς όπως  η ΔΕΗ, καθώς και με τον διαχειριστή του συστήματος διανομής ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ), ώστε να σιγουρευτούν ότι το ελληνικό δίκτυο μπορεί να αντέξει το «φορτίο» που απαιτούν οι ταχυφορτιστές της.

Advertisement

Σημειώστε ότι η Tesla τονίζει ότι οι ταχυφορτιστές της είναι οι πιο γρήγοροι στην αγορά, αφού μέσα σε μόλις 30 λεπτά μπορούν να «γεμίσουν» το αυτοκίνητο, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του.