Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελικόπτερο προσγειώθηκε στην οροφή ενός Skoda Kodiaq (+video)

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελικόπτερο προσγειώθηκε στην οροφή ενός Skoda Kodiaq (+video)

ΝΕΑ

Ελικόπτερο προσγειώθηκε στην οροφή ενός Skoda Kodiaq (+video)

ΝΕΑ

Το μεσαίο SUV της Skoda δεν λύγισε και αποδείχθηκε πως μπορεί να… σηκώσει πολλά βάρη.

Advertisement
Advertisement

Τη στιβαρότητα και την υψηλή αντοχή της ανανεωμένης έκδοσης του μεσαίου της SUV, Kodiaq, δείχνει η Skoda μέσω ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος βίντεο.

Αντλώντας έμπνευση από τη δημοφιλή σειρά Top Gear, οι άνθρωποι της Skoda αποφάσισαν να μετατρέψουν ένα Kodiaq σε… ελικοδρόμιο, τοποθετώντας στην οροφή του ένα… ελικόπτερο τύπου Robinson R22, βάρους 622 κιλών.

Η «προσγείωση» έγινε σε μια πλατφόρμα ατσάλινης κατασκευής με ξύλινη επιφάνεια, προσαρτημένη στην οροφή, εκεί που κανονικά βρίσκονται οι ράγες.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η πλατφόρμα αναπτύχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί ο ιδανικός διαμοιρασμός του βάρους του ελικοπτέρου. Το Kodiaq που πρωταγωνιστεί στο βίντεο δεν υποβλήθηκε σε σημαντικές επεμβάσεις, με μοναδικές κάποιες ενισχύσεις στην ανάρτηση.

Το τολμηρό εγχείρημα της Skoda έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης Robinson Helicopter Session 2021, μια συνάντηση ιδιοκτητών και οδηγών ελικοπτέρων που διεξάγεται στο Mlada Boleslav.

Όπως προαναφέραμε, πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους της Skoda, αποτέλεσε η σειρά Top Gear. Στο 1ο επεισόδιο της 16ης σεζόν (2011) ο Jeremy Clarkson κάθισε πίσω το τιμόνι ενός Skoda Yeti –πρώτο SUV της Skoda- , στην οροφή του οποίου είχε προσγειωθεί ένα ελικόπτερο.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι το ανανεωμένο Skoda Kodiaq βρίσκεται στη χώρα μας, προσφερόμενο (προσωρινά) με έναν 2λιτρο diesel 150 PS και έναν 1.500αρη TSI επίσης με 150 PS.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πρώτο Skoda με κίνηση και κινητήρα μπροστά ήταν και επιτυχημένο αγωνιστικό
Με κατάμαυρο Skoda Enyaq iV ο Πάπας Φραγκίσκος
Skoda Scala G-TEC: Άλματα προόδου και τεχνολογίας