Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Elation Freedom: ηλεκτρικό hypercar με έως 1.904 ίππους

Ελλάδα 2:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elation Freedom: ηλεκτρικό hypercar με έως 1.904 ίππους

Mobility

Elation Freedom: ηλεκτρικό hypercar με έως 1.904 ίππους

Mobility

Η αμερικάνικη start-up εταιρία Elation και η κατασκευάστρια ηλεκτροκινητήρων Cascadia Motion βρίσκονται πίσω από το εντυπωσιακό ηλεκτρικό hypercar Freedom.

Advertisement
Advertisement

Η ευκολία στην επίτευξη υψηλής απόδοσης που έχει φέρει μαζί της η ηλεκτροκίνηση φαίνεται πως έχει ανοίξει το δρόμο για την δημιουργία μιας νέας στρατιά από supercars χωρίς κάποια ευγενή καταγωγή από παραδοσιακούς κατασκευαστές υψηλών επιδόσεων.

Μια ακόμα τέτοια περίπτωση είναι το Freedom, το ηλεκτρικό hypercar της αμερικάνικης start-up Elation που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο την περασμένη χρονιά με την εταιρία να ισχυρίζεται πως θα είναι το πρώτο χειροποίητο αμερικάνικο πολυτελές supercar. Η εξέλιξη του μοντέλου φαίνεται πως προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο προβλέπει πως τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέσα στο 2022.

elation-hypercars-freedom

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής το μεγάλο όπλο του Freedom θα είναι οι προηγμένες ηλεκτρικές μονάδες ισχύος που έχουν εξελιχθεί από την Cascadia Motion. Στην βασική του μορφή το αυτοκίνητο θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 1427 ίππων όμως θα υπάρχει και έκδοση με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που θα φθάνει τους 1904 ίππους και τα 1,404 Nm ροπής. Η ισχύς θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς ενώ θα υπάρχει αυτόματο κιβώτιο δύο σχέσεων. Η Elation ισχυρίζεται πως το Freedom θα μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 1,8’’ ενώ η τελική του ταχύτητα θα φθάνει τα 420 χλμ./ώρα. Θα προσφέρονται δύο επιλογές μπαταριών των 100 και 120 kWh που θα προσφέρουν αυτονομία η οποία θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Επιπλέον χάρη στο προηγμένο ηλεκτρικό κύκλωμα υποστηρίζεται ταχυφόρτιση που θα επιτρέπει την πλήρη φόρτιση των μπαταριών σε 20 λεπτά. Η εταιρία δεν έχει δώσει ακόμα κανένα στοιχείο σχετικά με την τιμή του Freedom όμως υπολογίζεται πως αυτή θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

elation-hypercars-freedom

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Picasso PS-01: Το ελβετικό supercar με ιταλικό V6 κινητήρα

To Pininfarina Battista ολοκλήρωσε τις δοκιμές ταχύτητας (VIDEO)

Advertisement

Ένας επίτιμος καλεσμένος πίσω από το Rimac C_Two (video)