Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελαστικά και… γεύσεις από την Pirelli

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελαστικά και… γεύσεις από την Pirelli

ΝΕΑ

Ελαστικά και… γεύσεις από την Pirelli

ΝΕΑ

Στο πολύ όμορφο περιβάλλον του βραβευμένου εστιατορίου «Βαρούλκου», η Pirelli υποδέχθηκε εκπροσώπους του ειδικού Τύπου σε μία ημέρα γεμάτη… ελαστικά, αυτοκίνηση και όμορφες γεύσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου τα ελαστικά της ιταλικής μάρκας είχαν την τιμητική τους, παρουσιάστηκε κάθε τομέας λειτουργίας της. Όπως για παράδειγμα η φιλοσοφία, που τη θέλει να ξεχωρίζει σε premium-prestige συνθήκες. Είτε διότι εφοδιάζει το 50% των μοντέλων που τραβούν το μάτι μέσω της συνεργασίας με τις Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley κτλ, είτε λόγω της σημαντικής παρουσίας (της τάξης του 30%) ως πάροχος ελαστικών πρώτης τοποθέτησης στις premium μάρκες όπως η BMW, η Mercedes, η Audi κ.α.

Pirelli-Xmas-a640tall

Advertisement
Advertisement

Φυσικά ειδική μνεία έγινε στη συμμετοχή της Pirelli στη Formula 1, όπου και προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα τα ελαστικά από το 2011. Κάθε χρόνο παράγει 35.00 ελαστικά που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ανάγκες που αφορούν ταχύτητες που ξεπερνούν κατά πολύ τα 300 km/h αλλά και αποβάλλουν πάνω από 60 lt νερού όταν ο αγώνας γίνεται υπό βροχή. Και θα συνεχίσει να το κάνει έως το 2019!

Όμως δεν είναι μόνο η F1. Η πλούσια αγωνιστικής κληρονομιά της Pirelli που έχει ως εφαλτήριο το μακρινό 1907, την καθιστά καθαρά… αγωνιστική μάρκα και για αυτό υποστηρίζει πάνω από 250 πρωταθλήματα παγκοσμίως: σε όλες τις επιφάνειες, την πίστα, το δρόμο, το χώμα. Ενδεικτικά συμμετέχει σε πρωταθλήματα όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, FIA GP3 και GP2, F4, Ferrari Challenge, Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Maserati Trofeo και FIA World Rally Championship.

Pirelli-Xmas-c640

Advertisement

Αυτό που τόνισαν οι άνθρωποι της Pirelli, είναι πως η έρευνα και η εξέλιξη που έχει γίνει για τη συμμετοχή στους αγώνες και ειδικά στην F1, περνάει όσο ποτέ άλλοτε στα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στα δικά μας αυτοκίνητα, στους δημόσιους δρόμους. Και μας υποσχέθηκαν πως σύντομα θα δούμε εφαρμογή τεχνολογιών που δεν περιμένουμε!

Και φυσικά, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της Pirelli στην Ελλάδα, όπου εκπροσωπείται από το 1960! Σε μία νέα, σύγχρονη πια εποχή λειτουργίας, με το μοντέρνο, υπερ-σύγχρονο δίκτυο Driver που αποτελείται από περίπου 50 καταστήματα ανά την Ελλάδα να θέτει νέα στάνταρ εξυπηρέτησης, ενώ παρουσιάστηκαν επίσης και οι ειδικές συνεργασίες για περαιτέρω όφελος για τον πελάτη.

Advertisement

Pirelli-Xmas-e640

Μέρες που είναι, όλα αυτά εύλογα άνοιξαν την όρεξη… για συζήτηση, η οποία έγινε συνοδεία των υπέροχων γεύσεων που ετοίμασε ειδικά για αυτή την εκδήλωση ο καταξιωμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου.