Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν

ΝΕΑ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν

ΝΕΑ

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, έπειτα από την επιτυχημένη επιστροφή του στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2021, ετοιμάζεται για ακόμα ένα κεφάλαιο στην ιστορία του, με τις εργασίες πλέον να είναι αποκλειστικά επικεντρωμένες στη διοργάνωση του 2022.

Advertisement
Advertisement

Από τις 8 ως 11 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ

Το ΕΚΟ ράλλυ Ακρόπολις του 2022 θα συνθέσει ένα τετραήμερο με περισσότερα από 300 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών, αρχής γενομένης από την Τελετή Έναρξης (Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου), που θα συνδυαστεί με τη διεξαγωγή μιας Υπερειδικής Διαδρομής, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ).

Την Παρασκευή τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στην Πελοπόννησο για μια απαιτητική αγωνιστική ημέρα, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες θα αγωνιστούν σε πασίγνωστες διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα, με την πόλη της Λαμίας να φιλοξενεί και πάλι το Κέντρο του Αγώνα και το Service Park.

Advertisement
Advertisement

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του αγώνα, www.acropolisrally.gr, που στο εξής θα εμπλουτίζεται με κάθε σχετικό νέο, έχει αναρτηθεί το έντυπο Rally Guide 1, με όλες τις αρχικά απαραίτητες πληροφορίες για αγωνιζόμενους, Μέσα, αλλά και θεατές.

Ανάμεσα στις πληροφορίες είναι και ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αναφέρει: «Ειδικότερα ως προς το σχεδιασμό, μετά την Υπερειδική διαδρομή στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ, τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στην Πελοπόννησο για μια απαιτητική αγωνιστική ημέρα, ενώ οι επόμενες δύο θα είναι «υπόθεση» της Στερεάς Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα, με την πόλη της Λαμίας να φιλοξενεί και πάλι το Κέντρο του Αγώνα και το Service Park. Σε πολύ μικρή απόσταση από τη Λαμία, υπάρχουν μερικά πολύ δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος, όπως οι Δελφοί (90 χλμ.), τα Μετέωρα (140 χλμ.) και οι Θερμοπύλες (18 χλμ.). Επιπλέον, οι ειδικές διαδρομές της φετινής διαδρομής περνούν από αρκετές τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επιλέξετε για να παρακολουθήσετε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς
Αυτό ήταν το παρασκήνιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ευτράπελα, γκρίνιες και λύσεις (+video)