Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκδόσεις επιδόσεων για όλα τα Toyota

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκδόσεις επιδόσεων για όλα τα Toyota

ΝΕΑ

Εκδόσεις επιδόσεων για όλα τα Toyota

ΝΕΑ

Πηγές από την Toyota αναφέρουν πως στο επόμενο διάστημα η εταιρεία θα εμπλουτίσει την γκάμα της με εκδόσεις που θα προσφέρουν σπορτίφ στοιχεία οδικής συμπεριφοράς και υψηλές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Όπως όλα δείχνουν, το Yaris GRMN θα είναι μόνο η αρχή για την ιαπωνική φίρμα, καθώς το μικρό «πυραυλάκι» των Ιαπώνων θα αποτελέσει το πρώτο από τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων που θα κατασκευάσει η Toyota μέσα στα επόμενα χρόνια.

Έτσι, η συνεργασία της φίρμας την Gazoo Racing θα έχει σαν αποτέλεσμα όλα τα μοντέλα της Toyota να αποκτήσουν ισχυρές εκδόσεις που θα τοποθετηθούν στην κορυφή της γκάμας (η Gazoo Racing έχει φτιάξει επίσης και κάποιες ειδικές version του GT86). Στόχος είναι να δημιουργηθούν ξεχωριστά προϊόντα που θα είναι σε θέση να καλύψουν εκείνους που απαιτούν υψηλές επιδόσεις και σπορτίφ στήσιμο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα μοντέλα της Toyota που θα φέρουν τον κωδικό «GR», θα δέχονται βελτιώσεις στον κινητήρα τους, ενισχύσεις στο πλαίσιό τους, στα συστήματα εισαγωγής-εξαγωγής, θα εξοπλίζονται με μπλοκέ διαφορικό και στον τομέα της αεροδυναμικής θα βλέπουμε αρκετά βοηθήματα και spoilers.

300x250 (3)

Advertisement

Tέλος να θυμίσουμε ότι το Yaris GRMN παίρνει δύναμη από έναν 1800άρη, 4κύλινδρο supercharged κινητήρα που τελικά προσφέρει… κάτι παραπάνω απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί – συγκεκριμένα 212 άλογα, ενώ η ροπή ορίζεται στα 25.5 kgm.
Η ιαπωνική εταιρεία έχει τοποθετήσει στο GRMN εξάρι μηχανικό κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το συνολικό του βάρος είναι στα 1135 κιλά. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h ενώ τα 0-100 έρχονται σε 6.3 δευτερόλεπτα.

Advertisement