Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έφθασε τους 2.000 ταχυφορτιστές η Tesla

Ελλάδα 19:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έφθασε τους 2.000 ταχυφορτιστές η Tesla

ΝΕΑ

Έφθασε τους 2.000 ταχυφορτιστές η Tesla

ΝΕΑ

Η Tesla Motors έχει αντιληφθεί ότι το ζητούμενο για την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (EV) είναι η διεύρυνση του δημόσιου δικτύου φόρτισης των μπαταριών. Έτσι έχει θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής ταχυφορτιστών στις χώρες όπου πωλούνται τα μοντέλα της, προσφέροντας μάλιστα δωρεάν φόρτιση στους πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πρόσφατα η εταιρεία από την Καλιφόρνια ξεπέρασε τους 2.000 ταχυφορτιστές, σε σχεδόν 400 σταθμούς φόρτισης σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία. Σε μόλις 20 λεπτά οι μπαταρίες φορτίζονται κατά το ήμισυ, προσφέροντας σημαντική μεγαλύτερη ευκολία μετακίνησης. Οι σταθμοί ταχυφόρτισης βρίσκονται δίπλα σε εστιατόρια, καφετέριες ή εμπορικά κέντρα, ώστε οι επιβάτες των Tesla να εκμεταλλεύονται το χρόνο. Ο βορειότερα τοποθετημένος σταθμός φόρτισης βρίσκεται στο Σετερμόεν της Νορβηγίας, ενώ ο νοτιότερος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Το Model S με την μπαταρία 85 kWh περιλαμβάνει τη δυνατότητα ταχυφόρτισης, ενώ το σύστημα μπορεί να προστεθεί και στα αυτοκίνητα με μπαταρία 60 kWh.