Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έφοδος των Γερμανικών Αρχών στην Porsche

Ελλάδα 23:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έφοδος των Γερμανικών Αρχών στην Porsche

ΝΕΑ

Έφοδος των Γερμανικών Αρχών στην Porsche

ΝΕΑ

Σε εκτεταμένες έρευνες, κυρίως στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, προχώρησαν σήμερα οι γερμανικές δικαστικές αρχές.

Advertisement
Advertisement

Στο στόχαστρο των Γερμανικών Αρχών βρέθηκε η Porsche καθώς οι Εισαγγελείς πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για διαφθορά και κατάχρηση!

Μάλιστα όπως γνωστοποίησε η εισαγγελία της Στουτγκάρδης οι έρευνες δεν σχετίζονται με το γνωστό σκάνδαλο dieselgate.

Advertisement
Advertisement

Ένας υπάλληλος της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των επιχειρήσεων φέρεται να έδωσε σε έναν οικονομικό σύμβουλο της Porsche απόρρητες πληροφορίες και να δέχτηκε «δώρα» ως αντάλλαγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών.

Περίπου 10 εισαγγελείς και 176 αστυνομικοί και φορολογικοί επιθεωρητές συμμετείχαν στις έρευνες αυτές, σε «πολλές διευθύνσεις» στη Στουτγκάρδη και τα περίχωρά της.

Μεταξύ των χώρων που ελέγχθηκαν ήταν τα γραφεία της Porsche, της οικονομικής υπηρεσίας και μιας εταιρείας οικονομικών συμβούλων.

Advertisement

Έξι πρόσωπα, εκ των οποίων τα πέντε είναι «εργαζόμενοι στην Porsche», ενδέχεται να διωχθούν ποινικά για κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Ένας εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, επιβεβαιώνοντας ότι οι εισαγγελείς κατάσχεσαν έγγραφα από τα γραφεία της, αναφέρει το ΑΠΕ.

Advertisement

Η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο Dieselgate που ξέσπασε το 2015 στη μητρική εταιρεία Volkswagen.