Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με δύο κινητήρες διαθέσιμη η νέα Toyota Supra

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με δύο κινητήρες διαθέσιμη η νέα Toyota Supra

ΝΕΑ

Με δύο κινητήρες διαθέσιμη η νέα Toyota Supra

ΝΕΑ

Σύμφωνα με ξένες πηγές, η νέα Toyota Supra θα διατίθεται στην αγορά με δύο διαφορετικής χωρητικότητας και ιπποδύναμης μηχανικά σύνολα, τα οποία αμφότερα θα διαθέτουν υπερτροφοδότη.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω αποκάλυψη έγινε από το αμερικάνικο μέσο Road&Track, το οποίο δημοσιεύει διαρροές της εταιρείας κατασκευής κιβωτίων ZF, που εστιάζονται στο γεγονός ότι η νέα γενιά A90 της Supra θα διαθέτει τόσο τετρακύλινδρο, όσο και εξακύλινδρο κινητήρα. Μάλιστα την είδηση επιβεβαιώνει και ο αρχιμηχανικός της Toyota, Tetsuya Tada.

dsc-9147-2-chariatis-530

Πιο συγκεκριμένα, η μικρότερη έκδοση του ιαπωνικού κουπέ θα εφοδιάζεται με τον δίλιτρο κινητήρα B48B20, με απόδοση 265 ίππους, ενώ ο τρίλιτρος εξακύλινδρος B58B30 θα έχει ισχύ 335 ίππους. Αμφότεροι έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί από την BMW και θα συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Advertisement

dsc-2860-edit-chariatis-640

Στα ίδια αρχεία αποκαλύπτονται και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για τη νέα BMW Z4, η οποία θα μοιράζεται σχεδόν τα πάντα με την Toyota Supra, αν και όπως δείχνουν οι αριθμοί, το γερμανικό ρόουντστερ στην κορυφαία του έκδοση θα αποδίδει 375 ίππους. Σύμφωνα με δηλώσεις του Tada, η μικρότερη εκ των δύο εκδόσεων της Supra θα διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο, με αποτέλεσμα το μικρό συνολικό βάρος του αμαξώματος, ιδανική κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες και βελτιωμένα οδικά χαρακτηριστικά.

Advertisement