Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα drones χρησιμοποιούνται και για τον έλεγχο των φορτηγών

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα drones χρησιμοποιούνται και για τον έλεγχο των φορτηγών

ΝΕΑ

Τα drones χρησιμοποιούνται και για τον έλεγχο των φορτηγών

ΝΕΑ

Η αστυνομία του Βρανδεμβούργου σημειώνει ολοένα και περισσότερες παραβιάσεις απόστασης από οδηγούς φορτηγών μέσω από την κάμερα ενός… drone.

Advertisement
Advertisement

Ξεχάστε πλέον τις σταθερές κάμερες! Τα drones αρχίζουν να κάνουν… περιπολίες και να σημειώνουν τους παραβάτες των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων. Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία του Βρανδεμβούργου χρησιμοποιεί drones σε διάφορες εθνικές οδούς για να εντοπίζουν ποιοι δεν ακολουθούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Μόνο μέσα σε μία μέρα και σε έναν κόμβο βρέθηκαν 24 παραβάτες απόστασης.

Οι οδηγοί των φορτηγών πρέπει να διατηρούν ελάχιστη απόσταση 50 μέτρων από το προπορευόμενο όχημα, όταν η ταχύτητα υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα το φορτηγό. Το drone μπορεί και παρακολουθεί από υψόμετρο μεταξύ 70 και 135 μέτρα και με την κάμερα του μαγνητοσκοπεί την πορεία του φορτηγού, ώστε να υπάρχει και η ανάλογη απόδειξη ότι ο οδηγός δεν ακολουθούσε το γράμμα του νόμου.

Έπειτα, δίνεται αυτομάτως σήμα στα κεντρικά της αστυνομίας με αποτέλεσμα μια ομάδα μοτοσικλετών να περιμένει τον παραβάτη σε ένα σημείο ελέγχου. Εκεί, εκτός από το πρόστιμο της παράβασης, ελέγχεται η κατάσταση του οχήματος, η στερέωση του φορτίου και εάν ακολουθεί τους κανόνες ανάπαυσης και διαλείμματος. Φυσικά, επιπλέον πρόστιμα δόθηκαν και σε αυτούς που δεν είχαν τα σωστά πιστοποιητικά και τις άδειες οδήγησης ή/και μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβατικό drone από τη Volkswagen
Gov.gr Wallet: Διαθέσιμο πλέον για όλους
Έρχεται το φουλ υβριδικό Suzuki S-Cross. Πόσο θα κοστίζει;