Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές για την υβριδική BMW Χ5

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές για την υβριδική BMW Χ5

ΝΕΑ

Δοκιμές για την υβριδική BMW Χ5

ΝΕΑ

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν το αναμενόμενο: ότι η πρωτότυπη Χ5 eDrive θα περάσει στη γραμμή παραγωγής. Το εικονιζόμενο SUV της BMW φέρει αυτοκόλλητα που αναγράφουν «Hybrid Test Vehicle» αλλά και το άνοιγμα στο εμπρός αριστερό φτερό για τη φόρτιση της μπαταρίας. Σε σχέση με το πρωτότυπο της Φρανκφούρτης υπάρχουν μικρές σχεδιαστικές αλλαγές στους δύο προφυλακτήρες, ενώ διαφορετικές είναι οι ζάντες αλουμινίου.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Χ5 eDrive Concept φέρει έναν 4κύλινδρο TwinPower Turbo (προφανώς 2 lt.) και ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 95 PS. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένες κάτω από το πορτμπαγκάζ και φορτίζονται μέσω οικιακής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Προσφέρουν αυτονομία 30 km με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 120 km/h. Η BMW είχε ανακοινώσει μέση κατανάλωση μόλις 3,8 lt/100 km και εκπομπές CO2 κάτω από 90 g/km!

Όπως ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις, το ηλεκτρικό μοτέρ συνδράμει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την έντονη επιτάχυνση. Έτσι η X5 eDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 7 sec. Το γερμανικό SUV έχει τρεις λειτουργίες: αμιγώς ηλεκτρική, υβριδική και διατήρησης της φόρτισης της μπαταρίας (Save Battery) με χρήση μόνο του 4κύλινδρου κινητήρα.

Η υβριδική έκδοση παραγωγής της BMW Χ5 ίσως φέρει ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς η παγκόσμια πρεμιέρα αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη.