Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φοβερό video: Δείτε από μέσα πως λειτουργεί ένας V6 κινητήρας!

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φοβερό video: Δείτε από μέσα πως λειτουργεί ένας V6 κινητήρας!

ΝΕΑ

Φοβερό video: Δείτε από μέσα πως λειτουργεί ένας V6 κινητήρας!

ΝΕΑ

Η Nissan δημιούργησε ένα εκπληκτικό video που μας αποκαλύπτει πως λειτουργεί ένας σύγχρονος κινητήρας.

Advertisement
Advertisement

Καθώς προχωράμε ολοταχώς προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων, σε λίγα χρόνια οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι μία ανάμνηση του παρελθόντος.

Και σε αυτό το παρελθόν θα χαθούν σιγά-σιγά όλες αυτές οι μεγάλες και μικρές ανακαλύψεις και τα τεχνολογικά επιτεύγματα που μας συνόδεψαν στον πρώτο αιώνα του αυτοκινήτου.

Η Nissan ετοίμασε ένα πολύ όμορφο video το οποίο μας δείχνει την λειτουργία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και τα εξαρτήματα που τον αποτελούν.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία κατασκευή με διάφανα υλικά τα οποία μας δίνουν το περιθώριο να δούμε στα ενδότερα τον κινητήρα και να μελετήσουμε την λειτουργία του.

Ο κινητήρας αυτός είναι ο V6 των 3 λίτρων που κινεί το Z. H κωδική ονομασία του μοτέρ είναι VR30DTT.

Για τη δημιουργία αυτού του κινητήρα επίδειξης, οι ειδικοί κατασκευής πρωτοτύπων της Nissan φρεζάρισαν κομμάτια από ένα VR30DDTT και τα αντικατέστησαν με διαφανή ρητίνη.

Advertisement

Η ομάδα επιχρωμίωσε επίσης ορισμένα εξαρτήματα και έβαψε άλλα για να τα κάνει πιο ορατά και εύκολα αντιληπτά στο μάτι του παρατηρητή.

Χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει όσοι ανέλαβαν το πρότζεκτ, ο θεατής μπορεί να δει όλα τα μικρά ή μεγαλύτερα τμήματα του κινητήρα, από τον στροφαλοφόρο άξονα και τον εκκεντροφόρου μέχρι τα έμβολα και τις βαλβίδες.

Advertisement

Πατήστε το play και απολαύστε μία εξαιρετική δουλειά από ανθρώπους που αγαπούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και όλα όσα ζήσαμε μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan: 40 χρόνια αμερικάνικης ιστορίας
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 PS vs VW Tiguan 1.5 TSI 150 PS
Nissan After Sales Service με 20% Έκπτωση!